Евролига: Солидан отпор Звезде, али пораз од ЦСКА у Москви

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од ЦСКА у 31. колу Евролиге, што им је 22. пораз ове сезоне, уз само девет победа.
zvezda
Фото: Џордан Лојд није био на препознатљивом нивоу, фото: Евролига

Екипа из Москве је лако стигла до тријумфа, који јој и те како значи за што бољи пласман пред почетак плеј–офа. „Армејци“ су тренутно на другом месту на табели, а у дуелу са црвено–белима у потпуности су оправдали улогу фаворита. Тренер Београђана Дејан Радоњић и најавио је да његов тим иде у Москву резултатски растерећен, тако да му овај пораз и није претерано уздрмао самопоуздање, јер је већ раније изгубио све шансе да се нађе у завршници такмичења.

ЦСКА је од почетка диктирао темпо, већ у првој четвртини је имао двоцифрену предност, а Звезда је само у неколико наврата успела да је спусти до осам разлике. Тренер Московљана је у правим тренуцима реаговао тајм–аутима и тако је спречио евентуални егал. Црвено–беле је предводио расположени Дејан Давидовац са најбољом партијом каријере у Евролиги од 20 поена, али његови саиграчи нису били ни на приближно истом нивоу. У следећем колу у уторак Звезда дочекује Армани, а после тога су јој преостала још два дуела до краја сезоне у Европи, против Макабија и Албе.

К.Б.

ЦСКА – Црвена звезда 87:72 (31:19, 19:20, 21:20, 16:13)

МОСКВА: Мегаспорт арена, гледалаца: 4.402, судије: Рока, Кормилас, Роси.

ЦСКА: Лундберг 2, Коменко, Џејмс 13 (4ас), Ухов, Хекет 15 (6ск), Антонов 3, Стрелникс 2, Војтман 14 (6ск), Клајбурн 14 (5ск), Шенгелија 16 (7ск), Курбанов, Ерик 8 (8ск).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:  Хол 11, Волден 2, Лојд 9 (4ск), Ускоковић, Давидовац 20 (3ас), Раданов, Добрић 6, Симоновић 8, Јагодић–Куриџа 4, Кузмић, Ноко 12 (10ск).

Радоњић: Превише је 31 поен за четвртину

Били смо мекани у почетку утакмице, у првих 10 минута су нам дали 31 поен, што је превише, рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић после пораза од ЦСКА у Москви 87:72.

"Тада су стекли предност, ми смо после тога били бољи, али у другој четвртини смо имали проблем са заграђивањем. Имали су много скокова. У другом полувремену смо били бољи, али они су контролисали утакмицу и заслужили су победу“, рекао је Радоњић на конференцији за медије после меча.

Он је додао да ће црвено-бели преостале три утакмице у Евролиги искористити одиграју најбоље могуће.

"Преостале три утакмице ћемо одиграти на максимуму. Распоред нам је превише тежак, у следећих седам дана имамо четири утакмице, али без обзира на то ћемо играти на максимуму”, истакао је Радоњић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести