Историјска сезона КК "Тимсистем Стражилово", пионири исковали прву медаљу

Кошаркаши клуба „Тимсистем Стражилово“ који је основан у марту 2016. године, освојили су прву медаљу на званичним такмичењима.
1

Част да буду први који су колективу из Сремских Карловаца донели одличје припала је пионирима, дечацима рођеним 2007. и 2008. године. Под руководством тренера Немање Срдића, уз помоћ Маје Мицић, освојили су сребро у ВИБА лиги, коју поред клубова из Војводине, играју и они јужније од наше равнице. Карловчани су у лигашком делу одиграли 16 утакмица и пред почетак плеј–офа скором од осам победа и исто толико пораза заузели су шесто место на табели у конкуренцији 14 тимова. До сребрне медаље су у завршници дошли пошто су у првој утакмици поражени од Данубијуса, а савладали су убедљиво Олимпик. 

– Задовољни смо постигнутим успехом, поготово што смо имали турбулентну сезону од октобра до јуна, која је била испреплетана повредама, короном и другим препрекама на које нисмо могли да утичемо – каже Немања Срдић, тренер KK „Тимсистем Стражилово“. – Најбитније је да су дечаци одиграли велики број квалитетних утакмица у јакој лиги, јер је суштина да играју што више. 

Када је клуб основан направљен је систем рада како би се дошло до нивоа да се парира тимовима из Новог Сада. Карловчани су већ дуго препознатљиви како по посвећеном тренерском послу, тако и по преданошћу играча и равноправно се носе са ривалима. 

– У пионирском узрасту имамо двадесет дечака – истиче Срдић. – Сви су ове сезоне напредовали, добијали су довољно простора и сваки је имао одређену улогу, а неколико их се посебно истакло. Договор је, међутим, био да сви радимо као добар колектив, што се и остварило и тиме сам најзадовољнији. 

Према поменутој расподели улога Борис Спасић је био мотор екипе и сезону је завршио као други најбољи стрелац ВИБА лиге са 354 постигнута поена, а уз то је бележио и доста аситенција на утакмицама. 

Успех је постигнут и у мини-баскету, у ком су чланови рођени 2011. године и млађи, које води Маја Мицић, обезбедили место међу осам најбољих екипа у Војводини. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести