Јарамаз и Анђушић: Верујемо у победу против Грузије

ТБИЛСИ: Кошаркаши Србије Огњен Јарамаз и Данило Анђушић верују у победу против Грузије у сутрашњем мечу квалификација за Европско првенство 2022. године.
Jaramaz
Фото: Огњен Јарамаз, фото: КСС

Србија сутра од 16 сати у балону у Тбилсију игра претпоследњу, пету утакмицу у оквиру квалификација за одлазак на Европско првенство.

У првом дуелу ова две тима, који је пре годину дана одигран у дворани "Александар Николић" у Београду, Грузија је након преокрета дошла до победе резултатом 90:94.

"Грузија има веома добру репрезентацију, искусан и добро уигран тим. Окосницу екипе чине играчи који су већ дуго заједно, што им даје одређену предност у односу на екипе које, попут нас, у овим квалификацијама немају тај континуитет играња заједно. У првој утакмици су нас победили у Београду, пред нашом публиком, упркос нашем добром почетку утакмице. Од тада је прошло годину дана, пуно тога се променило и верујем да ћемо уз добру енергију и пожртвовану игру успети сутра да дођемо до победе", рекао је Огњен Јарамаз за сајт КСС.

Србији је за пласман на првенство Старог континета потребна једна победа, а након дуела са Грузијиом у недељу је чека последњи меч са Швајцарском.

Данило Анђушић са оптимизмом дочекује сутрашњи дуел.

Фото: Данило Анђушић, фото: КСС

"Чека нас меч против неугодног ривала. Упркос томе што се као домаћин првенства већ квалификовала за Европско првенство, Грузија из четири утакмице у нашој групи има четири победе. То говори да имају јак карактер и да играју на свом максимуму од почетка до краја, без обзира на све. Знамо зашто смо овде и шта нам је циљ. Према томе, морамо да урадимо све што је у нашој моћи да сутра и у недељу победимо и да тако на најбољи могући начин завршимо ове квалификације", изјавио је Анђушић.

Због клупских обавеза селектора Игора Кокошкова, репрезентацију ће у сутрашњој утакмици предводити његов асистент Дејан Милојевић.

У групи Е Грузија се налази на првом месту са максималне четири победе из исто толико одиграних утакмица, следи Србија са учинком 2-2, док Финска и Швајцарска имају по једну победу и три пораза.

Пласман на Европско првенство 2022 уз домаћина Грузију обезбедиће још две екипе из групе Е.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести