Кокошков: Нема калкулација, знамо своју мисију

БЕОГРАД: Селектор кошаркаша Србије Игор Кокошков изјавио је да тим свестан свог задатка у предстојећем квалификационом прозору за одлазак на Европско првенство 2022. године.
1
Фото: Tanjug/ Zoran Žestić

Кокошков је изјавио да му је свестан пажње јавности и да му драго што је велики број новинара дошао да испрати репрезентацију пред пут у Грузију, где ће у ФИБА балону одиграти две последње утакмице квалификација против Грузије и Швајцарске.

"Ми смо тога свесни и свесни смо наше мисије у овим прозорима. Имамо две утакмице које треба да одиргамо, немамо калкулације. На сваком тренингу и утакмици имаћемо исти приступ. Знамо шта морамо да урадимо", рекао је Кокошков на конференцији за медије у Краун плази.

Србија 19. фебруар играти против Грузије, а два дана касније ривал је Швајцарска.

"Играли смо против ових тимова, добро се познајемо. Циљ стручног штаба је био да видимо ко је ту, ко је способан. Јуче смо се се окупили, енергија и ентузијамазам постоје, то није упитно, Нема неке филозофије, енергија је ту", рекао је Кокошков.

Помоћник Дејан Милојевић тим ће водити против Грузије.

"Знамо шта су нам циљеви, направили смо квалитетну репрезентацију у односу на ситуацију. Трудићу се да испуним замисли селектора Кокошкова", рекао је Милојевић.

Капитен Мирослав Радуљица изјавио је да ће тим дати све од себе да оствари два тријумфа.

"Ово већ тешки прозори су отежани панедмијом, али то нама неће бити изговор. Идемо на победу, немам калкулација. Даћемо све од себе да победимо обе утакмице. Немамо задршке ни калкулација".

Кошаркаш Алекса Аврамовић каже да је играње за репрезентацију највећа част.

"Идемо да показемо да смо у врху европске и светске кошарка, без обзира на састав у ком смо", рекао је Аврамовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести