Јасикевичијус: Одиграли смо једну од најбољих утакмица у сезони, ово нема нигде

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Барселоне Шарунас Јасикевичијус изјавио је вечерас да је задовољан победом против Партизана у мечу 31. кола Евролиге и додао је одушевљен атмосфером коју су направили навијачи "црно-белих" у "Штарк арени".
YT
Фото: Youtube Printscreen

Барселона је вечерас у Београду победила Партизан резултатом 89:80. Утакмици је присуствовало више од 20.000 навијача.

"Честитам играчима, навијачима, честитам Партизану на креирању атмосфере за играње кошарке. Није лако, то је сигурно. Али ово је била једна од најбољих утакмица ове сезоне, видети навијаче, атмосферу... Мислим да како је утакмица ишла, морамо бити задовољни како смо одиграли, играли смо добру кошарку у првом полувремену, али не довољно јако. Нисмо изједначили Партизанов интензитет и неколико изгубљених лопти, неколико ситуација где смо били спорији", рекао је Јасикевичијус на конференцији за медије.

Он је додао да је Барселона боље одиграла друго полувреме.

"Изашли смо агресивно у трећој четвртини и преузели смо контролу утакмице. Одговорили смо на све што је Партизан играо, погодили смо и неколико тешких шутева. Мислим да смо имали проблеме на почетку сезоне са повредама, нисмо имали читав ростер. Кључ за наш тим јесте да се унапредимо физички, а мислим да смо бољи. Када су играчи јачи, они играју боље. Видећемо, нема гаранција у животу. Ја мислим да играмо бољу кошарку како сезона иде, али такав је живот... Тешко је побеђивати на високом нивоу", додао је тренер Барселоне.

Јасикевичијус је истакао да је није лако играти против Партизана.

"Они раде све, они су одиграли против, све су радили против Олимпијакоса. Покушали смо да зауставимо то, против оваквим тимова ризикујете. Изаберете да радите нешто, нешто што мислите да није лоше. Изгубили смо неколико 50-50 лопти у прве две четвртине коеј су могле да нам донесу бољу дефанзивни перформанс и Партизан је имао 45 поена. Ако хоћете да будете шампион, морате сваког да победите. Знам шта мисле о Партизану, о начину на који игра", истакао је тренер Барселоне.

Он је потом прокоментарисао и навијаче Партизана.

"Мислим да навијачи имају утицај на сваког играча, оно што сам осетио овде, нисам нигде на свету. Преко 20.000 људи је против вас. У реду, 20.000 званично, али знамо колико више је унутра. То је чињеница, ово је био кључ, наши играчи су имали притисак, они су одговарали. Имали смо добру утакмицу у другом полувремену", навео је Јасикевичијус.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести