Јокић: Била је част да играм пред нашим народом

БЕОГРАД: Српски кошаркашки репрезентативац Никола Јокић захвалио је навијачима на подршци у мечу против Грчке у другом кругу квалификација за Светско првенство, које ће бити одиграно 2023. године.
j
Фото: Tanjug (Strahinja Aćimović)

Србија је вечерас у Београду после продужетка победила Грчку 100:94. Јокић је на овом мечу постигао 29 поена и имао осам скокова и шест асистенција.

Било је веома занимљиво. Било је то сјајно искуство и тешка утакмица за нас. Свака част публици. Били су наш шести играч и били су уз нас, носили су нас... Била је част играти пред нашм људима, велика је част играти пред својим народом, који су нам давали енергију све време. На трибинама су била и велика имена и у нашој држави и у спорту и то је била велика част имати њих као подршку, рекао је Јокић новинарима после утакмице.

Он је током меча добио велику подршку навијача.

Осетио сам љубав од наших навијача. Било нам је важно да победимо. Васа Мијић сре повредио и то је био велики проблем за нас. Огњен Јарамаз је одиграо фантастично за нас, контролисао је утакмицу. Ако будемо играли овако, нећемо имати проблема, истакао је Јокић.

Јарамаз: Када победите овакав тим онда знате да сте добри

По природу ствари нас свака победа зближава, а поготово у оваквим околностима када изгубимо важног играча. Када победите овакав тим Грчке онда добијете потврду да сте добар тим, рекао је Огњен Јарамаз, после победе кошаркашке репрезентације над селекцијом Грчке у квалификацијама за Светско првенство које се 2023. године игра у Јапану, Индонезији и на Филипинима.

Сама утакмица је била важна за нас и мотивација није изостала. Када се Васа повредио, остали смо са скраћеном ротацијом и морао сам да преузмем већу одговорност него раније. Мотивација је и пре тог момента била висока, али морао сам после његове повреде да надоместим његов изостанак, рекао је Јарамаз.

Додао је да их овакав тријумф још више зближава у погледу тимске хемије.

“По природу ствари нас свака победа зближава, а поготово у оваквим околностима када изгубимо важног играча. Када победите овакав тим Грчке онда добијете потврду да сте добар тим.”

Репрезентација Србије је остварила је прву победу у другом кругу квалификација за Мундобаскет и сада има биланс од две победе и три пораза.

Исти биланс има и Турска. Белгија и Летонија имају по три тријумфа и два пораза, док је Летонија са билансом 4-1 прва у групи.

Србија ће у недељу гостовати селекцији Турске.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести