ЈОКИЋ ПРЕД СЕДМОМ СИЛОМ Зашто није играо за репрезентацију на Мундобаскету; Дотакао се и Олимпијских игара у Паризу

Српски кошаркаш Никола Јокић изашао је заједно са саиграчем Џамалом Марејем пред медије, а причали су о предстојећеој НБА сезони.
nikola jokic YT printscreen
Фото: Youtube printscreen/ESPN kanal

Додаткли су се и Светског првенства, пошто је Џамал Мареј одрадио припреме са Канадом, али није путовао на Мундобаскет, баш као ни Јокић.

Новинари су Мареја упитали да ли је било шансе да заигра на Мундобаскету.

- Период између две сезоне је заиста прекратак да бих се на прави начин окрепио и припремио... - почео је Мареј да одговара, а Јокић се убацио у разговор:

- Ма, знао је да ће Србија да их победи и одустао! - рекао је Јокић и насмејао све у сали подсећањем на четвртфинални тријумф Срба над Канађанима.

- Ма, он (Јокић) није играо, па то онда није било то - покушао је да се извуче Мареј.

Недуго затим српски ас је упитан колико често је размишљао о кошарци током лета, а док је Мареј тихо, баш тихо говорио новинарима "није ниједном!", Јокић је одговорио: "Неколико пута".

А онда је уследило питање:

"Твоји земљаци су освојили сребро на Мундобаскету..." (Јокић се тада окренуо ка Џамалу Мареју и подсетио га "И то након што је Србија победила Канаду!") ... па, Никола, да ли сада размишљаш о Олимпијским играма?"

Имајући у виду да тек треба да почне напорна НБА сезоне, а у прошлој је Јокић од новембра до маја одиграо 102 утакмице, можда и не чуди што је његов одговор гласио:

- Пријатељу, то је тек за годину дана, видећемо шта ће све дотад бити.

Дневник/Курир спорт

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести