Кецман: Србија ће бити све боља и боља

БЕОГРАД: Бивши српски кошаркаш Душан Кецман рекао је да задовољан игром репезентације Србије на првом мечу на Светском првенству у Кини, као и да ће квалитет и форма тима расти како се првенство приближава крају.
kosarkasi srbije
Фото: kss.rs

Србија је јуче на старту Мундобаскета победила Анголу 105:59, у мечу ком су избраници Александра Ђорђевић показали доминанту игру уз 32 подељне асистенције.

Како смо играли у припремном периоду пре Светског првенства, тако смо и наставили. Са једном тимском и несебичном игром, где свако сваком хоће да дода лопту, где се свако разиграва и где немамо неког изразитог појединца на коме се базира игра. Распоред у минутажи је јако важан, да се играчи не троше у неким утакмицама. Јако сам задовољан премијерном утакмицом, рекао је Кецман Танјугу.

Србија у другом мечу гурпе Д играти против селекције Филипина, док ће на крају групне фазе снаге одмерити са Италијом, а бивши бек Партизана истакао је да сутра треба да се одигра са што мање оптерећења, како би се што боље припремили за Италијане.

Италија је у нашој групи најтежи противниик, али сваку екипу треба респектовати и прићи озбиљно. Италија је тим са којим ћемо се борити за прво место. Одиграли смо две припремен утакмице са њима, обе смо добили. Али такмичење на СП је тако да су екипе можда нешто криле, ту је екстра мотив, турнирски систем такмичења... Неће бити исти значај ове утакмице против Италије и претходне две током припрема. Верујем у насу репрезентацију и требало би да верујемо да ћемо имати позитиван исход са Италијанима, да будемо први у групи, рекао је он.

Кошаркаши Србије и пре СП сврставани су међу главне фаворите за одличја, а на ФИБА листи фаворита, актуелни европски, светски и олимпијски освајчи сребне медаље, две недеље узастопно били су на врху те листе за злато.

Прича се о том финалу са САД, али треба пре свега ми да дођемо у финале, а треба и Американци. Све је могуће, има доста квалитетних репрезентација коју могу да изненаде и које могу да одиграју неку надахнуту утакмицу у четвфиналу и да неки од фаворита испадну из борбе за медаљу. Сигурно је да сви навијамо и да желимо да играмо то финале, али да хајде да пратимо из утакмице у утакмицу, да идемо корак по корак. Ја сам сигуран да ће наша репрезентација дизати квалитет и да ће бити све боља и боља како се првенство буде ближило крају, закључио је Кецман.

Србија сутра од 13.30 игра против Филипина, а групну фазу завршава у среду у истом термину против Италије.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести