Кошаркаши Партизана надиграли Црвену звезду у Евролиги

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду, у оквиру 20. кола Евролиге.
1
Фото: KK Црвена звезда Лука Вилдоза шутира тројку

Црно-бели су водили цео меч, ривал је претио, али до краја није успео да се врати. Пресудна је била секвенца Зека Ледеја у четвртој четвртини, којој је свом тиму донео довољну разлику за тријумф.

Ношени енергијом са трибина, црвено-бели су нешто боље отворили сусрет у ритму Вилдозе. Да на старту не направе велику залиху спречио је Лесор, који је скоком и поенима дао тон својој екипи. На висини задатка био је и Егзум, кога Вилдоза и Недовић нису могли да испрате, па су брзо послати на клупу. Партизан је у првом кварталу искористио и неке изгубљене лопте ривала, након којих је дошао до лаких поена. То је резултирало предношчу од осам разлике (19:11), да би пред крај уводне деонице уследила боља игра црвено-белих, коју је закључио аргентински бек тројком за заостатак од два поена.

Црно-бели су одговорили серијом 5:0. Прво је Нанели погодио са дистанце, на шта се надовезао Смаилагић закуцавањем. Покушавао је Ивановићев тим да се приближи и ухвати прикључак, што су убрзо и урадили. Међутим, Пантер је поенима вратио утакмицу на два поседа разлике, да би Ледеј погодио тројку за плус осам, што је залиха са којом је Партизан отишао на велики одмор (45:37).

Серијом 5:0 Звезда је отворила трећу четвртину, након чега је Обрадовић морао да тражи тајм-аут. Егзум је, по ко зна који пут, извадио своју екипу из тешке ситуације и тројком одвео црно-беле на комфорније вођство. То није трајало дуго, пошто је Вилдоза узвратио на исти начин преко Лесора уз фаул. Французу је то био трећи прекршај, па се преселио на клупу. Супарник је то искористио и поново пришао на кош заостатка.

У самој завршници играло се поен за поен, са тим што се посебно истакао Ледеј, који у прошлим сусретима са „вечитим“ ривалом није био толико расположен. Сада је радио шта је хтео Петрушеву, погађао и са дистанце и за два и захваљујући њему је Партизан имао плус пет два минута пре краја. Испоставило се да је то било пресудно да црно-бели славе и дођу до скора 10-10, колико има и Црвена звезда.

В. М. Петровић

Црвена звезда – Партизан 78:79 (18:20, 19:25, 17:12, 24:22)

БЕОГРАД: Хала “Александар Николић”, гледалаца: 7.000, судије: Рижик (Чешка), Роха (Шпанија), Латишевс (Летонија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Холанд, Вилдоза 26, Лазаревић 2, Митровић 2, Лазић, Добрић 13, Ивановић 2, Недовић 23, Марковић, Кузмић, Петрушев 8, Бентил 2.

ПАРТИЗАН: Ледеј 20, Аврамовић 3, Пантер 6, Смаилагић 7, Папапетру, Егзум 20, Бродзијански, Нанели 3, Лесор 13, Трифуновић, Анђушић 2, Мадар 5.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести