Кошаркаши почели припреме  за утакмице са Грузијом и Немачком

Кошаркаша репрезентација Србије почела је припреме за јунски и јулски  квалификациони прозор за пласман на Светско првенство 2019. године у Кини, у којем ће играти утакмице против Грузије у Тбилисију (29. јуна) и Немачке у Новом Саду (2. јула).
1
Фото: ксс

Иако је селектор Александар Ђорђевић на списак играча за ову акцију уврстио и Милоша Теодосића, Немање Бјелице и Бобана Марјановића суочио се са очекиваним проблемима.

- Пред нама је тешко и захтевно лето. Овај прозор је специфичан. Неки играчи и даље играју финала, неки су под упалама па не могу да дођу, као што су Гудурић, Радуљица или Теодосић. Са друге стране, неки имају проблеме са уговорима, а НБА  ставља вето на играње у овом прозору. У септембру ће то бити друга песма, али ће се поставити питање клубова - рекао је Ђорђевић.

Готово је извесно  да Теодосић и Бјелица неће играти.

Фото: ксс

- Зна се да Бјелица неће моћи, али о том - потом. Још нисмо направили званично саопштење због тога. Бобан Марјановић ће играти, али неће бити присутан до 24. јуна. Теодосић неће одиграти овај прозор због проблема са повредом и због свог уговора и тог чувеног НБА вета. Јокић такође неће играти због специфичне ситуације. Све је то разумљиво, без обзира на то да ли нам се свиђа. На терену ће бити најбољи играчи који у том тренутку могу да изађу и заиграју.

Селектор очекује долазак Мицића и Милутинова.

- Богдан Богдановић је имао операцију, реконвалесцент је и у септембру ће бити ту.Са свима сам у контакту свакодневном. Таква је ситуација. Екипи ће се ускоро придружити Василије Мицић по завршетку своје сезоне, а надам се најискреније да ће доћи и Никола Милутинов. Много би нам значио.

Стефан Јовић и Стефан Пено ће такође доћи кад заврше своје обавезе. Владимир Лучић (Јовићев саиграч у Бајерну) иде на операцију, мора да извади шраф из стопала.  Милан Мачван је реконвалесцент и није у погону, као што је и Стефан Бирчевић био повређен и под терапијом је, па не може да помогне. Све су то последице напорних сезона.

Овај прозор је специфичан. Неки играчи и даље играју финала, неки су под упалама па не могу да дођу, као што су Гудурић, Радуљица или Теодосић. Са друге стране, неки имају проблеме са уговорима, а НБА  ставља вето на играње у овом прозору. У септембру ће то бити друга песма, али ће се поставити питање клубова(селектор Ђорђевић)

Фото: ксс

Селектор је представио план рада наредних дана, са посебним акцентом на венчање свог кума и тим менаyера репрезентације Небојше Илића.

- До 20. јуна смо овде, после тога идемо у Нови Сад. Тамо ћемо тренирати, а 21. и 23. јуна одиграћемо затворену утакмицу против репрезентације Ирана. Дан касније, 24. јуна, имаћемо најјачи могући ростер у историји, пошто ће се сви појавити на свадби Неше Илића – уз осмех је рекао Ђорђевић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести