Кошаркаши Србије данас против Швајцарске

ХЕЛСИНКИ: Мушка кошаркашка репрезентација Србије данас у Епсу, у Финској, од 15.30 игра против Швајцарске у квалификацијама за Европско првенство 2022. године.
1
Фото: Tanjug/Craig Lašig

Кошаркаши Србије тренутно у групи Е имају учинак од једне победе и једног пораза, а селектор Србије Игор Кокошков истакао је да Швајцарска заслужује поштовање.

Знамо о њима доста из прозора које су одиграли раније. Имају доста играча с простора Балкана, играју југословенску кошарку. Нисмо имали времена за неку дубљу анализу. Они заслужују респект, у Грузији су изгубили у продужетку, имају довољно да одиграју квалитетан меч, рекао је Кокошков.

Он је говорио шта ће бити најјачи адут ривала у данашњем мечу.

Њихов квалитет је што играју дуго заједно, у ритму су, самопоуздању, постоји континуитет рада… Ту су испред нас, али ми ћемо у другим сегментима покушати да доминирамо и да одиграмо добру утакмицу. Вредни су респекта, играју дуго заједно и као тим функционишу јако добро, навео је Кокошков.

Селектор је навео да његов тим зна зашто је дошао у ФИБА балон у Еспу.

Нама мотиви не недостају, знамо зашто смо дошли овде. Даћемо све од све да најбољи начин репрезентујемо кошарку и репрезенетацију. Дошли смо да победимо у обе утакмице и тако ћемо се и понашати, закључио је Кокошков.

Кошаркаш Данило Анђушић се после седам година вратио у државни тим и једва чека мечеве у "балону" у Финској како би пружио свој максимум.

Знамо да је формат квалификација специфичан и да тимови који имају много НБА и евролигашких играча имају проблем уиграности. Трудили смо се да у ових неколико дана усвојимо што више принципа у игри и да из тих принципа тражимо две победе. Иако су и Швајцарска и Финска сигурно уиграније од нас, верујем да је квалитет на нашој страни и да ћемо га преточити у резултат, истакао је Анђушић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести