Кошаркаши Војводине гостују земунској Младости; Силађи у Воши

Након велике победе над лидером, чананским Борцем, кошаркаши новосадске Војводине данас су на новом искушењу, у првој утакмици 15. кола Кошаркашке лиге Србије, од 17.30 сати, гостују земунској Младости.
filip socek Dnevnik
Фото: Филип Соцек, фото: Дневник

Екипа из Горње вароши је „дужник“ црвено – белих, с обзиром да је тим Младости славио у малој сали Спенса у првом делу првенства. Због тога, у табору Новосађана прижељкују реванш.

„Победа над Борцем ће у потпуности добити на значају уколико данас славимо у Земуну“, рекао је тренер Војводине, Филип Соцек.

„То неће бити ни мало једноставно, јер Младост има добар и искусан тим. У претходном колу такође су играли на свом паркету и убедљиво савладали екипу Дунава. Ми ћемо дати све од себе, с обзиром да смо свесни да, у овако изједначеној лиги, свака победа у гостима и против директних конкурената, може на крају много да значи у коначном поретку за пласман у Суперлигу.“

У тим се, након лакше повреде скочног зглоба, вратио плејмејкер Бранимир Бербаков, тако да ће Новосађани на мегдан Земунцима изаћи комплетни. Од раније се зна да је, нажалост, за крилног центра Небојшу Јовишића сезона завршена, јер му ускоро предстоји операција предњих укрштених лигамената.       

Д. Кн.

Данас

Младост – Војводина (17.30)

Дунав – Вршац           (19.30)

Сутра

ОКК Београд – Борац (17.30)

Слога – Металац        (19.30)

Тамиш – Динамик       (19.30)

Понедељак

Златибор – Спартак    (18)

Силађи појачао Новосађане

Нови кошаркаш Војводине је Никола Силађи, крилни центар  висок 208 центиметара. Овај рођени Новосађанин напунио је 26 година, а у редове црвено – белих стигао је из тузланске Слободе. Поникао је у КК Данубиусу, потом је био у Војводини Србијагас, одакле са свега 15 година прешао је у ФМП. Као члан млађих категорија тима из Железника прошао је кроз кадетску, јуниорску и младу репрезентацију Србије. Освојио је сребро на Светском првенству за играче до 19 година у Риги 2011. године, а 2010.  као члан јуниорске селекције која је заузела 4. место на ЕП проглашен је за најбољег крилног центра шампионата. Пре него што се обрео у Тузли, играо је у београдском Радничком, Младости из Земуна и Вршцу, те у Румунији, Мађарској и Словачкој.  Напокон, после читаве деценије, поново ће играти у родном граду.

„Драго ми је што сам у прилици да помогнем младом тиму Војводине“, каже Никола Силађи. 

„Пре годину дана, тренирао сам са кошаркашима Воше, тако да већину познајем, и уверио сам се да се у клубу одлично ради.“

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести