Кошаркаши Војводине надиграли Слободу у Ужицу у КЛС

Слобода – Војводина 83:95 (19:14, 16:30, 26:28, 22:23)
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Кошаркаши Војводине савладали су Слободу у 26. колу Кошаркашке лиге Србије и тако се вратили на победнички колосек у домаћем шампионату. Био је ово врло важан резултат, пошто Новосађане и даље одржава у борби за АБА 2 лигу.

Црвено-бели су отпор ривала почели да сламају у другом кварталу, али су одлучујућу разлику направили крајем треће деонице, када су одбили последњи налет.

Нешто слабије је Воша ушла у утакмицу, као да је још увек била окована поразом од Спартака у претходном колу. Било је потребно екипи Милоша Исаков-Ковачевића да ухвати ритам и покаже препознатљиву игру у Ужицу.

Наравно, било је нешто и до полетног ривала, који је био енергичнији у уводним минутима и прву четвртину завршио предношћу од 19:14. Међутим, други квартал у потпуности је припао црвено-белима. Посебно расположен био је Никола Пешаковић, који је везаним поенима највише допринео да Новосађани постигну чак 30 поена у тој деоници и у доброј ситуацији дочекају друго полувреме.

Наставили су гости у истом ритму и у наставку дуела и после поена Стефана Шајина стекли и двоцифрено вођство. Ипак, Слобода је преполовила заостатак и закомпликовала утакмицу. То је било све што су Ужичани могли да ураде. До краја је Воша сјајном партијом сломила ривала и уписала врло битну победу у првенству.

В. М. П.

УЖИЦЕ: Хала спортова Велики парк, гледалаца: 100, судије: Прпа, Стрика, Милорадовић.

СЛОБОДА: Николић 11, Ћубић 14, Аксентијевић 2, Илић 13, Миладиновић 13, Некић 5, Богићевић 8, Ћирковић 3, Капетановић 6, Божић 8, Матић, Матовић.

ВОЈВОДИНА: Бањац 5, Беслаћ 29, Пешаковић 13, Чампара 6, Јововић 6, Недељков 3, Љубичић 12, Заграђанин, Шајин 13, Митровић 8, Живковић, Станојевић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести