Кошаркашице Арта у финалу, за трофеј Купа са Војводином

Кошаркашице Арт Баскета пласирале су се у финале Купа "Милан Цига Васојевић", пошто су данас у Вршцу у другом полуфиналу победиле екипу Радивоја Кораћа са 81:67.
art rk
Фото: КСС

Претходно је у првом полуфиналу Војводина победила Црвену звезду са 71:59.

Утакмица је од првог минута имала јак темпо, уз доста брзу игру. Кораћ је после три минута повео 7:3, али је Арт и поред доста промашаја на обе стране направио серију 8:0 и у 5. минуту повео 11:7, а после тројке Чолић и два пенала Вучковић и 18:9. Није се дао Кораћ, преко Американке Лумис држао је прикључак, иако је Арт лакше решавао нападе, па је после тројке Миљанић у финишу прве четвртине имао и „плус 11“ – 26:15.

Бољи је Арт Баскет био и у другој деоници, после тројке Стефановић повео 32:19. Бориле су се кошаркашице Кораћа, али су тешко долазиле до поена, за разлику од ривалки (39:24, 15. минут). Међутим, уследила је серија промашаја Арта, а после тројке и слободног бацања Лумис, а онда и контре Вукосављевић за серију 11:0, поново су биле у игри 35:39 – 16. минут. Још један лош напад Арта и више од четири минута без поена, енергичне првотимке Кораћа су искористиле да после два пута узастопно „2+1“ (Митровић и Стојиљковић) поведу 41:39 (серија 17:0). Наставиле су изабранице тренера Акановића да контролишу игру и резултат, па су на полувреме отишле са шест поена вишка – 46:40 (серија укупно 22:1).

Много нервозе било је и на старту треће четвртине, коју је Арт отворио мини серијом 5:0, али је Кораћ брзо одговорио са „2+1“ Давинић. Уследио је период игре кош за кош, Сјајна Чолић донела је поново предност Арту у 26. минуту – 55:51, а пар минута касније и тројком, па двојком великих 64:53. На последњу паузу, Арт Баскет је после тројке Зец отишао са „плус 12“ – 67:55.

Кренуле су кошаркашице Кораћа у последњој четвртини на све или ништа, али их није служио шут, па је сигурни Арт држао двоцифрену предност. Зхаваљујући одличној Снежани Чолић, није било пада у игри Арта као у другој четвртини, па је екипа тренера Видосављевића потпуно заслужено стигла до тријумфа и пласмана у финале.

Екипу Арт Баскета до тријумфа је предводила одлична Снежана Чолић са учинком од 27 поена, осам скокова и шест асистенција, испратила ју је Марта Митровић са 12 кошева и осам ухаваћених лопти, а Катарина Зец је додала 11 поена.

Међу кошаркашицама Кораћа најбоља је била Сара Елизабет Лумис са дабл-дабл учинком од 20 поена и 15 скокова, а Милица Митровић је убацила 12 кошева уз шест ухваћених лопти.

Финале Купа "Милан Цига Васојевић" између кошаркашица Војводине и Арт Баскета игра се сутра од 13 сати.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести