Кошаркашице Србије после велике драме победиле Кореју

БЕОГРАД: Кошаркашице Србије победиле су вечерас Кореју 65:62 у хали спортова "Ранко Жеравица" у првом мечу квалификација за одлазак на Светско првенство у Аустралији.
k
Фото: kss.rs

Најефикаснија у победничком тиму била је Јована Ногић са 13 поена, Ивон Андресон убацила је такође 13 уз осам скокова и седам асистенција, Драгана Станковић је оствaрила дабл-дабл учинка са 10 поена и 10 скоко, а осам поена убацила је Александра Црвендакић.

Код Корејки истакла се се Данби Ким са 16 кошева.

Бољи старт имала је Кореја, Србија се доста мучила са проналажењем ритма. Грешиле су изабранице Марине Маљковић у одбрани, а па су Корејке на крају првих 10 минута имале предност 15:13.

Наставак је донео буђење европских шампионки, које су чрвстом игром у одбрани и великом серијом од 11:0 потпуно вратиле у меч. До краја полувемена противнице су успеле да припрете, али је Србија, захваљући бољој скок игри, у других 20 минута ушла са предношћу од пет поена (35:30).

Србија и Кореја у трећој деоницу водиле су велику борбу, а у финишу је екипа Марине Маљковић успела да се одлепи на плус 13, захваљући поенима Црвендакић, Ногић и Топузовић.

Ривал је до истека четвртине успео да смањи заостатак па су кошаркашице Србије у одлучујући део ушле резултатом 54:46.

Неизвесно је било у последњих 10 минута, Кореја се није предавала и осцилације у игри Србије искористила је да истопи заостатак и приђе на само два поен три минута пре краја, а убрзо и повела 60:59.

Андерсон је вратила предност на страну Србије, Корејке са пенала понове вратиле резултат у своју корист, али је Драгана Станковић имала мирну руку на 39 секунди пре краја меча када је погодила за 63:62.

Кошаркашице Србије одбраниле су напада Корејки, али се током њега Станковић повредила, да би победу оверила Андерсон са пенала.

Србија следећи меч игра против Аустралије у суботу од 21 сат, а претходно је у групи А Аустралија победила Бразил.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести