Кошаркашки клуб Ветерник 1998: С младим снагама у нове победе

Кошаркаши Ветерника такмиче се у Б групи Друге српске лиге и неколико година уназад су убедљиво најмлађа екипа у лиги.
с
Фото: КК Ветерник

За ниже рангове такмичења, у нашој кошарци, својствено је то да тимови имају барем неколико искусних играча са више од 30 година, који треба да знањем предводе младе. Међутим, то са Ветерником није случај.

Екипу чине студенти и средњошколци који воле да играју кошарку и желе да се надмећу са старијим и квалитетнијим ривалима. Политика клуба је да се играчи стварају, а не купују. Као суштину избора играча управа базира првенствено на томе да су добри људи, а потом и кошаркаши. Циљ је да се пружи шанса „клинцима”, који уз напоран рад могу далеко да догурају.

Тренер „плавих” Игор Станко рекао је да је за младе играче одлично то што клуб није ставио притисак освајања првенства, већ да се млади кошаркаши афирмишу и уживају.

– Мени је, као младом тренеру, велико задовољство да радим у клубу који мисли о будућности. Желимо да у исто време стварамо добре људе и да их надоградимо као играче. Наше амбиције су да победимо што више је то могуће. Почетак је сезоне и добре резултате очекујемо у другом делу када ће млади момци сакупити минутажу и искуство – рекао је Станко.


Састав Ветерничана

Боје Ветерника у 2022/23 сезони бране: Бауер, Ђурђевић, Тополац, Бодирожа, Прпа, Нишавић, М. Ступар, Копрић, Томић, Тепић, Гвозденовић, Биочанин, Илин, Марић, Гагић, Боровница, Костић, Д. Ступар, Писаров, Иваниш, Вујанић, Чворовић, Вуцеља, Вукашиновић, Драговић, Орешчанин, Копрић, Бјелић и Тодоровић.


Капитен Ветерника је Милан Прпа, рођен 2004. године, иако јее још јуниор, један је од најбољих у сениорској конкуренцији. Прпа је рекао да је задовољан радом клуба као и да му прија капитенска трака.

– Осећам се одлично на месту капитена, и заиста ми годи та одговорност. У клубу се све заснива на раду и драго ми је то што су тренери у мени препознали лидера и дали ми подстрек да радим још више. Управа нам је омогућила да имамо најмање четири тренинга недељно у којима уживамо. Покривени су нам сви трошкови како за сениорске, тако и за јуниорске утакмице, што нам је додатна мотивација да се више трудимо – истакао је Прпа.

        В. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести