Лара Бошњаковић, нова кошаркашица новосадске ЖКА

Да новосадска Женска кошаркашка академија (ЖКА) планира да игра озбиљну улогу у наредној сезони у Првој лиги Србије, најбоље сведочи и то што је у клуб стигла Лара Бошњаковић (21), која игра на позицији крила.
с
Фото: БХбаскет

Лара је у претходном периоду наступала у Црвеној звезди, екипи која је тријумфовала и у Купу и у домаћем шампионату. Због тога, претпоставка је да ће играчица рођена у аустралијском Перту бити важан део “слагалице” тренера Милана Иванића у предстојећој сезони. У њој ће новосадски тим покушати да, спојем младости и искуства, буде конкурентан супарник у борби за што бољу позицију на табели.

Основни разлог Лариног напуштања најбољег тима у држави је потрага за већом минутажом, коју није имала у екипи актуелног шампиона.

- На крају прошле сезоне одлучила сам да напустим Звезду и потражим средину у којој ћу имати прилику да проведем више времена на терену - нагласила је Бошњаковићева. - Након разговора с неколико клубова, одлучила сам се за ЖКА, јер мислим да у њој могу највише да напредујем, иако је још рано да се конкретније прича о томе која ће бити моја улога у екипи. Верујем да ће тренер Иванић пронаћи право место за мене, како бих могла што више да допринесем тиму. Моја највећа предност је у томе што сам посвећена раду и спремна да много тренирам. Још увек сам млада, тако да имам доста простора за напредак. Први утисци су одлични и процењујем да ћемо бити пријатно изненађење у српском шампионату.

ЖКА је недавно почела с припремама, које, према речима рођене Аустралијанке, протичу у веома позитивном тону.

- Имала сам среће да сам се пре преласка у ЖКА сусретала с брзом кошарком, па мислим да ће ми бити лакше да се прилагодим на стил игре новосадског тима. Не постоји неки тип кошарке који више или мање волим, јер кошарка је - кошарка. Кренули смо јако с припремама, напорно радимо, али сам врло задовољна како се све развија. Атмосфера је веома добра и полако се упознајемо играчки, али и ван терена.

Период проведен у Црвеној звезди Лари ће много значити и у наставку каријере. Као освајачица Купа и домаћег првенства, покушаће новим саиграчицама да пренесе искуство, које је преко потребно да би нека екипа била конкурентна у највишем рангу.

Верујем да ће тренер Иванић пронаћи право место за мене, како бих могла што више да допринесем тиму. Моја највећа предност је у томе што сам посвећена раду и спремна да много тренирам. Још увек сам млада, тако да имам доста простора за напредак. Први утисци су одлични и процењујем да ћемо бити пријатно изненађење у српском шампионату

– Имам врло лепе успомене из Црвене Звезде, одлично сам била тамо примљена и стекла сам доста нових пријатеља. Много сам напредовала и уједно стекла велико искуство кроз освајање трофеја. То ћу покушати да искористим у наредној сезони на најбољи начин и помогнем ЖКА да оствари што бољи резултат.

Бошњаковићева је имала прилику да са Звездом учествује и у Еврокупу, за који каже да је ниво изнад свих осталих такмичења.

– Дефинитивно се игра чвршћа и много више физичка кошарка у европским такмичењима. Потребно је да се обрати пажња на више детаља у игри, јер је у сваком тренутку противничка екипа спремна да те казни ако направиш грешку. То је још једно непроцењиво искуство, због којег сам постала играчица каква сам данас. Верујем да ће ми све то помоћи и у изазовима који следе, како бих помогла ЖКА да дође до плеј-офа, што би, верујем, био велики успех – додала је Лара Бошњаковић.

        Вук-Милош Петровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести