Маљковић: Нисмо блистале, али четвртфинале је ту

ЉУБЉАНА: Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић изјавила је након меча са Великом Британијом, да њен тим није блистао али да је битан само пласман у четвртфинале Европског првенства.
Maljković Marina/Fonet/FIBA
Фото: Фонет/ФИБА/Марина Маљковић са играчицама Србије

Кошаркашице Србије победиле су вечерас селекцију Велике Британије резултатом 66:60 (13:10, 16:18, 16:14, 22:18) и пласирале се у четвртфинале Европског првенства.

"Изузетно тешка утакмица, ништа мање тешка од оне са Мађарском. Ова екипа се гради од 2019. године, имају сјајне играчице. Нисмо блистале, много смо се намучили, али четвртфинале је ту. Испоштовале смо план, било је грешака које су недопустиве. Успеле смо да исконтролишемо скок који је њихово највеће оружје на овом турниру и којим су доминирали у досадашњем току турнира", истакла је селекторка Србије на конференцији за медије.

Осврнула се потом на наредног противника.

"Знамо све о Белгији. Њихову најбољу играчицу тренирам у Фенербахчеу, носилац је тима. Они су у врху све време, са нама, Француском и Шпанијом.

Главни су фаворити за злато, МВП Евролиге, знамо их у душу, изузетно тежак меч ће бити, али хајде да не стајемо. Они су фаворити, а ми морамо да гриземо", закључила је Марина Маљковић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести