Маљковић саопштила списак играчица за ОИ квалификације

БЕОГРАД: Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић саопштила је данас списак играчица за предстојећи Олимпијски квалификациони турнир, који ће се од 6. до 9. фебруара играти у дворани "Александар Николић" у Београду.
Maljković Marina/Fonet/FIBA
Фото: Фонет/ФИБА/Марина Маљковић са играчицама Србије

На списку се налази 16 играчица: Маја Миљковић, Соња Васић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Николина Милић, Драгана Станковић, Миљана Бојовић, Јована Ногић, Снежана Богићевић, Александра Станаћев, Ана Дабовић, Маја Шкорић и Тина Крајишник.

Капитенка Јелена Брукс каже да ће турнир бити тежак, јер екипа неће имати много времена да се спреми.

"Све смо једва дочекале ово окупљање. Сваком се радујемо, али ово је нешто посебно, јер ћемо имати прилику да пред нашом публиком обезбедимо пролазак на Олимпијске игре. Очекује нас изузетно тежак турнир. Ниједну екипу не смемо потценити, пошто све долазе са истим циљем. Нећемо имати много времена да се спремимо и зато морамо да имамо пуну концентрацију на много информација и детаља у ових неколико дана. Неће бити нимало лако, али то је борба за Олимпијске игре и не може бити другачије", рекла је Брукс за сајт КС С.

Кошаркашице у Београд пристижу по завршетку актуелних клупских обавеза, а екипа ће бити комплетирана у недељу, 2. фебруара, када ће се од 19 сати дружити са навијачима у шопинг центру „Ушће".

Освајачице европске бронзе прву утакмицу у дворани "Александар Николић" одиграће у четвртак, 6. фебруара против Сједињених Америчких Држава од 20 сати.

У суботу, 8. фебруара у 17 сати противник ће бити Нигерија, а у недељу у исто време одмериће снаге са селекцијом Мозамбика.

Пласман на Олимпијске игре обезбедиће две најбоље пласиране екипе уз Американке, које су се као светске шампионке већ квалификовале за ОИ у Токију.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести