НА НОВОСАДСКОМ СПЕНСУ ОДРЖАНА РОЂЕНДАНСКА ПРОСЛАВА КОШАРКАШКОГ КЛУБА ВОЈВОДИНА: 75 свећица на торти (ФОТО)

Кошаркашки клуб Војводина прославио је свечано 75. рођендан у амфитеатру новосадског Спенса.
1
Фото: Ф. Бакић

Међу многобројним званицама, били су и члан градског већа задужен за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, председник Спортског друштва и Фудбалског клуба Војводина Драгољуб Збиљић, секретар СД Војводина Александар Јованчевић, генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић, функционер КСС Дејан Томашевић, директор Кошаркашке лиге Србије Александар Грујин, прослављени кошаркаш Миленко Тепић, играчице и играчи свих селекција Војводине, као и бројни спортски радници, те пријатељи клуба.

Председник КК Војводина прослављени кошаркаш Жељко Ребрача истакао је да је да је у претходних 75 година било оних које су биле много изазовне.

Фото: Ф. Бакић


Захвалнице

У оквиру свечаности захвалнице су, за допринос раду клуба играчки и тренерски добили: Јово Малешевић, Атила Пап, Александар Лукић, Никола Лазић, Миодраг Лопичић, Ивица Мавренски и Златко Болић.

Захвалнице су уручивали Драгољуб Збиљић, Огњен Цвјетићанин и Жељко Ребрача.


Фото: Ф. Бакић

- Било је успона и падова у ових 75 година за Војводину. Последњих годину-две враћамо Војводину на стазу успеха. Морам да се захвалим бившем градоначелнику Милошу Вучевићу, који је иницирао повратак Војводине у врх српске кошарке. Било је изазовно и није увек било лако играти добре утакмице и бити компетитиван. Клуб је био у огромним дуговима, али успели смо да консолидујемо Војводину и да вратимо 90 посто дугова. Сада смо стабилни, имамо добру екипу, наредни период ће бити још бољи, јер ћемо моћи више да се посветимо том спортском делу. Добили смо и генералног спонзора, што даје потребну стабилност. Желимо да се вартимо у елитно такмичење, у АБА лигу, јер то и клуб и Нови Сад и Војводинаши заслужују. На том смо путу и радимо на томе. Бићемо храбри и тражимо подршку од Новог Сада и Војводинаша, како би нас подржали у новим изазовима који су пред нама - рекао је Ребрача и захвалио се и председнику државе Александру Вучићу на помоћи.

Фото: Ф. Бакић

Званицама се обратио и Драгољуб Збиљић, који је подржао повратак Војводине на старе стазе успеха.

- Време је да се подигнемо на врх са којег нећемо више да силазимо. За то је било потребно време, али и међусобно поверење и добра комуникација, љубав према клубу и локалпатриотиза - казео је између осталог Збиљић, а срећу у даљем раду КК Војводини пожелео је и Огњен Цвјетићанин.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести