НАЈБОЉИ ОПРОШТАЈ ОД ЕВРОЛИГЕ Партизан сломио Валенсију

Кошаркаши Партизана надиграли су Валенсију на свом паркету са 79:66 у 34. колу Евролиге.
KK Partizan
Фото: KK Partizan

С обзиром на то да је овај дуел без резултатског значаја, пошто су и једни и други раније изгубили шансу за плеј-ин, очекивало се да ће напади можда бити и течнији. Међутим, играло се тврдо, а Партизан је боље отворио сусрет, пошто је долазио до више лаких поена. Све то се мења уласком Семија Оџелеја, који је везаним кошевима покренуо госте. Сада је Валенциа користила сваки празан ход супарника и водила шест разлике после првог квартала.

И у другој деоници виђено је много промена резултата, са тим што је занимљивије било на трибинама. Остатак “Београдске арене” противио се вређању Дина Рађе од стране навијача са југа. У том наглашавању протекло је пет минута, да би Партизан у међувремену преко маестралног Кевина Пантера направио серију и поново био тај који контролише ствари. Тако је било само на кратко, јер је уследио нови велики пад у игри “парног ваљка”. Гости су то искористили и на велики одмор отишли са плус два после поена Џареда Харпера.

У наставку - иста прича. Таман када се чинило да би тим Жељка Обрадовића могао да дође до комфорнијег суфицита, несхватљиви потези, како у одбрани, тако и у нападу попут промашених закуцавања, обележили би период после тога. Опоравили су се црно-бели од тога, смањили моменте неизнуђених грешака и све је поново кренуло набоље. 

Повели су 10 разлике и више се нису оствртали, тако су се на најбољи начин опростили од евролигашке сезоне.

Најефикаснији код победника био је Нанели са 19 поена, док је госте предводио Оџелеј са 17.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести