НАЛАЗИМО СЕ У НАЈТЕЖОЈ СИТУАЦИЈИ У ИСТОРИЈИ КЛУБА Цибони прети стечај

ЗАГРЕБ: Кошаркашки клуб Цибона саопштио је данас да се екипа из Загреба највероватније налази у најтежој ситуацији у историји клуба, преноси Хина.
Youtube/@cibonabasketball1082
Фото: Youtube/@cibonabasketball1082

"Тачно је да се клуб налази у вероватно најтежем стању у својој богатој историји, али је то стање неизбежно после дуготрајног управљања клубом на погрешан начин. Клуб се већ дуже бори с константним блокадама рачуна старих поверилаца, а у исто време настоји да осигура наставак учешћа у свим такмичењима", навела је Цибона у саопштењу.

У Цибони истичу да су уверени да је ово тренутак и прилика да сви заузму праву страну и омогуће клубу да првенствено финансијске проблеме реши на једини могући начин.

"То је преобликовањем клуба и претварањем дугова у деонице клуба, као и постизањем договора са свим повериоцима које клуб може реално финансијски да издржи. Сви људи у клубу и око њега усмерени су на постизање тог циља који првенствено зависи од поверилаца", додаје се у саопштењу Цибоне.

Цибона је потврдила да је рачун клуба блокиран више од 120 дана и да је Финансијска агенција у складу са законом предложила отварање стечајног поступка.

Загребачки клуб је навео и да је највећи појединачни поверилац односно група инвеститора у неколико наврата одблокирала рачун, али да су сада навели да то више није могуће и да се сва будућа улагања могу реализовати само у поступку преобликовања клуба и уз договор са свим повериоцима.

Цибона је истакла да финансијска ситуација директно утиче и на регистрацију играча и резултате, као и да наставља разговоре у нади да ће се са свима постићи договор.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести