Навијачи Звезде завршили протест испред Амбасаде Црне Горе

БЕОГРАД: Након победе кошаркаша Црвене звезде над Бајерном у Штарк арени, навијачи београдског клуба су се упутили у шетњу подршке Србима у Црној Гори.
1
Фото: screenshot

Након утакмице "Делије" су позвале људе да се окупе испред хале и да крену у шетњу до црногорске амбасаде у Кнез Михајловој.

Колона, у којој је било неколико хиљада навијача, уз песму, носећи заставе Србије и ону са ликом Петра Петровића Његоша, као и транспарент "Не дамо светиње", прошла је новобеоградским улицама, прешла Бранков мост и на крају протестовала испред Амбасаде Црне Горе.

Уз запаљене бакље и скандирање, "Делије" су протестовале двадесетак минута, а потом се мирно разишле, уз поруку да ће се поново окупити на истом месту.

Током окупљања у Кнез Михајловој улици навијачи су више пута безуспешно покушавали, испаљивањем ватромета, да погоде црногорску заставу на врху зграде. Срећом, том приликом нико није повређен.

Фото: FoNet/Aleksandar Barda
Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Навијачи Црвене звезде после утакмице са Бајерном упутили су се ка амбасади Црне Горе у Београду како би дали подршку верницима који протестују против Закона о слободи вероисповести

Posted by Sputnik Србијa on Четвртак, 02. јануар 2020.

EUR/RSD 117.5400
Најновије вести