Небојша Илић нови спортски директор Звезде

Небојша Илић, некадашњи кошаркаш Црвене звезде, бивши репрезентативац и дугогодишњи тим менаџер Звезде заменио је на месту спортског директора Мирка Павловића, који је дужност спортског директора престао да обавља у августу ове године.
nebojsa ilic, kk crvena zvezda
Фото: Небојша Илић, фото: КК Црвена звезда

Небојша Илић је рођен фебруара 1968. године. Спада у групу играча који су својим наступима у црвено-белом, обележили историју КК Црвена звезда.

Црвено-бели дрес носио је у два наврата – од 1986. до 1993. године и у такмичарској сезони 1996/1997. Са Црвеном звездом је у сезони 1992/1993 освојио титулу шампиона.

Уз Дуција Симоновића, Слободана Николића, Слободана Јанковића сматра се једним од најбољих Звездиних шутера свих времена. Против Војводине је 1992. године постигао чак 71 поен што је и даље рекорд домаћих првенстава на једној утакмици, а исте такмичарске године је на 43 утакмице убацио 1.287 поена, или просечно 29.9 поена по мечу, што је и даље рекорд домаћих шампионата. Функцију тим менаџера Небојша Илић је обављао још од 2001. године, и један је од симбола Црвене звезде, клуба у коме је као играч и функционер практично провео цео свој живот.

Мирко Павловић је од 2012. године, до 2017.године био је ангажован на послу генералног менаџера за Унапред припремљени план реорганизације клуба и функцији спортског директора КК Црвена звезда.

Клуб се Мирку Павловићу захвалио на досадашњем ангажману као једном од главних оперативаца, а Илићу је пожелео много среће на новом задужењу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести