Нови Сад ултра челинџер: Лиман без премца на турниру у баскету 3 на 3

НОВИ САД: Екипа Лимана освојила је међународни турнир у баскету 3 на 3 „Нови Сад ултра челинџер“, победом над Амстердамом са 21:12, чиме су обезбедили и пласман на мастерс турнир у Лозани. Нови Сад је јуче и данас био домаћин 16 најбољих екипа света, од којих се осам борило за прво место.
b
Фото: Dnevnik (Sloodan Šušnjević)

Четвртфинални дуели отворени су сусретом између Беча и Шакјаија, који је завршен победом литванске екипе 15:12, да би потом екипа Амстердама била боља од Принстона са 15:13.

Уследио је меч који је привукао велику пажњу, у којем су снаге одмерили домаћи Лиман и летонска Рига. Иако резултат не показује тако (19:17), Лиман је доминирао и од почетка до краја контролисао игру, док је супарник серијом пред крај успео да ублажи пораз. Иако су многи видели два српска тима у финалу, то се није обистинило.

Фото: Dnevnik (Sloodan Šušnjević)

Први носиоци турнира, екипа Уба, изгубила је убедљиво од Антверпа са 21:11, у последњем четвртфиналном сусрету, тако да је Лиман био једини српски представник међу четири најбоље екипе на турниру, с обзиром на то да је Пирот испао још у квалификацијама.

Први полуфинални сусрет између Амстердама и Шакјаија био је изузетно занимљив. Водили су Холанђани цео меч и на крају победили 20:18 и први осигурали велико финале.

Потом је Лиман пружио нову сјајну партију и „осветио“ Уб против Антверпа. Од самог старта новосадски тим је преузео контролу, био прецизан у шуту за два поена, а предњачио је Којић, који је са дистанце био безгрешан (3/3), мада су сви поени били правилно распоређени у Лиману. На крају, било је 20:13, па је познат био и други финалиста.

Фото: Dnevnik (Sloodan Šušnjević)

Финална утакмица уједно је била и најквалитетнија. Колико год је Амстердам био одлична екипа, Лиман је једноставно био на вишем нивоу, тако да је без већих проблема освојио турнир и заокружио доминантно учешће пред својом публиком.

В. М. П.

Фото: Youtube Printscreen

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести