НОВО САОПШТЕЊЕ ПАРТИЗАНА ПРЕД ДЕРБИ СА ЗВЕЗДОМ „Ово је прилика да оставимо ружне сцене у прошлости”

Понедељак је дан прве утакмице финалне серије АБА лиге, када ће се у Пиониру састати екипе Звезде и Партизана, док су црно-бели издали и још једно саопштење које се тиче саме утакмице која је на програму од 20 часова и 30 минута.
1
Фото: Printscreen/partizan.basketball

Наиме, Партизан се јавио и дан пред утакмицу, где су отворено запретили да ће напустити паркет, уколико дође до било каквог облика физичког угрожавања екипе.

Сада се Партизан огласио, а истакао је да су обезбеђене безбедоносне мере, након састанка са МУП-ом на ком су присуствовали челници и једне и друге екипе.

Саопштење Партизана преносимо у целости.

- На данашњем састанку који је одржан у седишту МУП-а, представници Партизана су упознати са свим планираним безбедносним мерама за предстојеће мечеве финалне серије АБА лиге. Поучени искуством из претходних сезона, када је утакмице у Хали „Александар Николић“ организовала Звезда, представници црно-белих су инсистирали на гаранцијама за услове који дозвољавају неометано одигравање утакмице.

- Током састанка којем су поред представника безбедносних органа Републике Србије присуствовали и представници Звезде, јасно је истакнуто да ће свако угрожавање физичког интегритета актера утакмице и чланова делегације Партизана (непосредно, или посредно путем бацање предмета, пљувања и сличних активности којима су наше утакмице у прошлости биле упрљане), довести до напуштања терена док се не стекну адекватни услови за игру. О наведеном је обавештен и менаџмент АБА лиге.

- Жеља Партизана је да победу однесе тим који ће приказати бољу игру на терену. Оно што сигурно неће бити дозвољено, то је да преломни фактор утакмице буде било чија забринутост за физичку сигурност услед угрожавања исте са трибина испуњеним навијачима домаћег тима. Ова финална серија је прилика да ружне сцене оставимо у прошлости и покажемо способност да се утакмице са великим улогом могу одиграти у спортској атмосфери. Дерби може да почне! Нека победи бољи!

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести