ОДРЖАН ЖРЕБ ЗА ЗАВРШНИ ТУРНИР Купа Милан Цига Васојевић

У просторијама Кошаркашког савеза Србије одржан је жреб за завршни турнир женског националног Купа Милан Цига Васојевић, који се 2. и 3. марта 2024. одржава у Нишу, у дворани „Чаир“.
s
Фото: КСС

У првом полуфиналу у суботу 2. марта од 17 часова састају се Партизан 1953 и Црвена звезда, а од 19.30 часова Краљево и Мега МИС. Финале је заказано за недељу 3. март у 19.00 часова.

Паралелно са сениоркама, поново ће пионирке играти Мини куп, на коме ће бити исти парови, само што ће уместо пионирки Партизана играти Студент из Ниша.

Полуфиналне парове су извлачиле кошаркашице клубова учесника Невена Вучковић из Меге МИС, Невена Наумчев из Црвене звезде, Ивана Брајковић из Краљева и Јована Боричић из Партизана 1953.

Жребу су присуствовали представници клубова учесника, а уводну реч дао је потпредседник Кошаркашког савеза Србије за такмичења Душан Пројовић.

–  Честитам вам свима на огромном успеху наше женске репрезентације која се трећи пут заредом квалификовала на Олимпијске игре. Честитам овом приликом и њима, највећа је заслуга играчица, стручног штаба и људи који воде женску кошарку, али огромну захвалност заслужујете и ви, који сте кроз такмичења и клубове развијали наше репрезентативке. Сви треба да будемо поносни на њих, као што смо поносни и на вас. И ове године је Куп у Нишу, други пут заредом, честитам свима који су се пласирали на завршни турнир. Желим вам много успеха и нека победи екипа која буде најбоља на терену! – рекао је Пројовић.

Када је реч о историји овог такмичења, од 2006. године, од када је Србија самостална држава, највише трофеја националног Купа освајале су кошаркашице Хемофарма и Црвене звезде, по пет, Партизан се радовао три пута, а Радивој Кораћ, Војводина, Краљево и Арт Баскет по једном.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести