ОСТОЈА МИЈАИЛОВИЋ ОТВОРЕНО Партизан и Црвена звезда не треба да се "препуцавају"

Председник Кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић отворено о свему.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Први човек "парног ваљка" дотакао се финала Купа Радивоја Кораћа, у којем је Црвена звезда трећи пут заредом савладала Партизан. Међутим, након утакмице, много се више причало о конференцији за медије тренера Партизана Жељка Обрадовића, на којој је навео да његов клуб није државни пројекат, "већ управо супротно".

- Некада сам тужан што се склонимо са паркета и причамо о томе. Потпуно је нормално да унутар клуба причамо о томе, а у јавности о утакмицама. Немојте се превише радовати када побеђујете, а немојте туговати када губите. Звезда је потпуно заслужено освојила Куп Кораћа. Ми смо имали предност од девет поена, али Звезда је преокренула и славила. Већ трећу годину има прозивки са трибина, и са Звездине, али и са наше стране. То ради Црвена звезда и неки наши људи. Много утакмица смо добили, некада смо побеђивали Звезду 25 разлике, али смо и губили 25 разлике. Нећу да тражим алиби у нечему другом када изгубимо. Ми смо ту због навијача, због милиона који гледају ово и морамо професионално да иступимо. Никада нисам подржавао вређање и сто пута сам рекао да није добро вређати председника Вучића. Навијачи имају карту и Партизан је до сада платио милион и по евра казни. За тај новац могли смо да доведемо једно евролигашко појачање. Желимо да идемо ка сталном чланству у Евролиги, а ово нам не иде у прилог - рекао је Мијаиловић у јутарњем програму ТВ Прва.

Имао је шта да одговори и на питање новинарке о организованом вређању.

- Да ли мислите да управе клубова наговарају навијаче да вређају? Прави се потпуно другачија конотација. Нико из клуба није учествовао ни на једним протестима. На протестима опозиције учествовали су капитени неких других клубова. Држава која помаже клубове на крају извуче дебљи крај. Ја нисам за то

Осврнуо се и на финансијске извештаје у вези са пословањем Партизана.

- Избацили смо тачне податке. Када сам дошао 2017. добили смо од државе 1,2 милиона евра Затим, 2018. је дала 1,8 милиона, а 2019. 2,7 милиона. У години короне 2020. 4,4 милиона евра. Онда долази Жељко Обрадовић, када су сви рекли да је државни пројекат и добили смо 5,1 милион. Прошле сезоне је Партизан добио 5,6 милиона евра. За ову сезону смо договорили шест, три смо добили, три ћемо до краја сезоне. Ове сезоне смо добили пет пута више него 2017. године. Ту се види да држава подржава пројекат који перманентно расте. Ту су и наше зараде од сезонских карата, улазница, продаје спортске опреме. Пре три године смо зарадили 1.800.000 евра, пре две године 6,800.000, прошле је то било 10.000.000 евра, а ове су наши сопствени приходи 14 милиона. Када сам дошао 33.000 на карте, а сада осам милиона од карата. Када је дошао Жељко, дошао је исте године и Пикси, дошао је и Кари Пешић. И држава је све то помогла, зашто то не рећи. Али то што се користи наратив да је Партизан државни пројекат није поштено. Нека онда Звезда објасни како је добила прошле године дупло више новца од нас, 11 милиона евра наспрам наших 5,6.

Мијаиловић је на крају истакао да жели да смири традиционално затегнуту ситуацију међу "вечитима".

- Нисам несрећан што је и Звезда добила државни новац, и једни и други играмо Евролигу. Ја могу да причам само о последњих седам година, колико сам ја у клубу. Ми не треба да се препуцавамо. Мој посао је да одржавам добар однос са државом, да обезбедим средства, добре односе са "тикетингом". Држава је добро уложила новац. То што ово неко користи да се препуцава, то је друга ствар. Неко некада има више новца, неко мање, али то је нормално - поручио је Мијаиловић.

В. М. П.


Забринут сам, стадион Партизана је под хипотеком због дуга за порез

Много тежа ситуација у Партизану од пореза у кошаркашком клубу је ситуација са фудбалским клубом. Као председник ЈСД јако сам забринут за стадион Партизана јер постоји могућност да останемо без највредније имовине коју имамо, изјавио је председник КК и први човек ЈСД Партизан Остоја Мијаиловић.

"Милорад Вучелић је ставио хипотеку на име пореза 11,7 милиона због дугова у ФК Партизан. Председник је прошле године изнео податак да ФК Партизан дугује више од 20 милиона евра. Држава је, као што видимо, кренула да наплаћује порез. Шта ћемо да радимо када дође на ред фудбалски клуб, а стадион је под хипотеком? Дакле, држава ће моћи да преузме стадион под своју контролу", рекао је Мијаиловић за ТВ Прва.


 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести