Павићевић: Да нема уласка у ЕЛ, лако бисмо донели одлуку

Потпредседник АБА лиге и председник КК Морнар Ђордије Павићевић рекао је да би регионална лига била завршена пре 20 дана да нема уласка у Евролиге.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

"Да нема тог плеј-офа и уласка у Евролигу, лако бисмо сви ми донели одлуку. Сигурно да би АБА лига била завршена пре 20 дана ", рекао је Павићевић за ТВ Вијести.

Регионална кошаркашка лига због епидемије корона вируса прекинута је коло пре краја лигашког дела, а Павићевић истиче да ће одлука када ће се наставити сезона, да ли ће се уопште наставити или какав ће бити њен епилог, донети у складу са планом Евролиге.

"Евидентно је да су нам везане руке и да нећемо моћи да донесемо ниједну паметну одлуку у овом тренутку. Чекаћемо Евролигу која це донети убрзо њен план одигравања утакмица, то ће нам бити окосница да АБА лигу приведемо крају", истакао је Павићевић.

Како каже, АБА лига ће се наредне сезоне, по свему судећи, играти у нешто другачијем формату.

"Постоје велике шансе да ће се АБА лига проширити на 14 клубова, да ће се само одиграти плеј-оф или фајнл-фор прве четири екипе, јер сви знамо колики је улог свих тих екипа за наредну сезону", закључио је Павићевић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести