Петровић и Црвендакић: Надамо се визи за Токио

БЕОГРАД: Кошаркашице Србије Соња Петровић и Александра Црвендакић поручиле су да се надају пласману репрезентације на Олимпијске игре у Токију следеће године.
sonja petrovic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

Вољом жреба у Женеви, српске кошаркашице пласман на највећу спортску смотру покусаће да изборе на турниру у Београду, заједно са селекцијама Нигерије, Мозамбика и Сједињених Америчких Држава, које су као светски шампиони већ изборили визу за Токио.

"Ни најбољи могући, али ни лош жреб. Донекле увек је неповољно имати у групи неког ко се већ квалификовао, јер је мало отвореније за прављење неких кругова и калкулација. Можда је атрактивније, долазе нам Американке. Долазе нам највеће звезде женске кошарке. У дуелу са афричким селекцијама треба да јуримо нашу норму. По именима делује да смо добро прошли са Нигеријом и Мозамбиком, али то су земље које играју атипичан стил кошарке и аутоматски може да се деси да буде нешто незгодиније. Са чинејницом да играмо код куће, верујем да смо имали повољан жреб. Надам се да ћемо бити међу две екипе које ће из наше групе да оду на ОИ", рекла је Петровић Танјугу.

Њена саиграчица из репрезенатције и чланица мађарског Шопрона Александра Црвендакић верује да ће тим пред домаћим навијацицма успети да обезбеди олимпијску норму.

"Драго што се квалификациони турнир игра у Београду, јер ми волимо да играмо пред домаћом публиком. Надам се да ће доћи много људи да нас подржи и да ћемо остварити циљ да одемо на ОИ. Нема лаких група и свака екипа жели да се квалификује. Ту је САД, које су "Дрим тим" и и директно су се квалификовале. Биће заиста лепа утакмица и увек је лепо играти против најбољих и надметати се са њима. Са афричким екипама неће бити лаке утакмице, јер су ти тимови физички доминатни. Ни против Нигерије ни против Мозамбика неће бити лако, али верујем у свој тим", изјавила је Црвендакић.

Женски квалификациони турнир игра се од 6. до 9. фебруара следеће године у Београду у хали "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести