Петровић: Нећемо да се лажемо, имамо велика очекивања од ЕП

БЕОГРАД: Кошаркашица Србије Соња Петровић рекла је да има велика очекивања од предстојећег Европског првенства и да се нада да ће им нови дрес донети нове успехе.
petrovic, kss
Фото: Sonja Petrović, foto: KSS

"Нови дрес се свиђа и девојкама и мени. Ми смо задовољне, пошто се дуго за женску репрезентацију није радио посебан модел. Последњих година раде женственије моделе и то нам се допада. Јесте промена боје, ми смо можда биле навикле да смо у црвеном имале највише успеха. Ово лето је нови почетак, неке промене у екипи, па нам можда промена боје донесе нове успехе", рекла је Петровић новинарима после синоћне промоције нових гарнитура дресова за мушку и женску селекцију.

После паузе од великих такмичења, Србија ће овог лета пред својим навијачима имати прилику да се врати на стазе успеха, јер ће наша земља заједно са Летонијом бити домаћин најбољим кошаркашицама Европе.

"Нећемо да се лажемо, играмо код куће и с обзиром да је углавном састав екипе који је направио успехе, ми имамо велика очекивања. Циљамо на првих шест места која воде на квалификациони турнир за Олимпијске игре. Свесни смо да су нас године стигле и да нам треба нова енергија и свежа крв од млађих играчица. Надам се да ће на крају све ове припреме и све ово кроз шта пролазимо, дати резултате. Уздамо се у рад који смо уложиле за ове три недеље на Златибору", рекла је Петровић.

Српске кошаркашице играће у Зрењанину, а ривали у групи Д биће им Русија, Белорусија и Белгија.

"Увек је притисак када играш код куће, а у женској кошарци се показало да домаћини никад нису добро пролазили. Када год смо играле код куће, хала је увек била пуна и за нас нас је то мотивација. Сви знамо да женска косарка није толико популарна и чињеница када дођемо кући да на сви испрате максимално, да дође маса девојчица које желе да се сликају са нама и узму аутограме, мислим да је то мотивација за све девојке. Што се нас тиче, ми ћемо максималноћемо се потрудити да својим залагањем учинимо њих поносним", истакла је Петровић и додала да јој је драго што је њена генерација успела да врати женску косарку тамо где јој је место.

"Нама је било јако драго што смо ми успеле да вратимо на мапу међу спортовима у Србији, да привучемо девојчице. Јесте да сада осећамо оптерећење да наставимо то, нарочито после кикса на прошлом Европском, јер се у Србији то не прашта и сви те одмах забораве. С обзиром и на године већег броја играчица, волели бисмо да заокружимо успехе ове генерације код куће, остваримо добар резултат и да одемо на Олимпијске игре", закључила је Петровић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести