Плеј-оф: Кошаркашице 021 за финале, ЖКА за мајсторицу

Кошаркашице данас играју друге мечеве полуфинала плеј – офа домаћег првенства: Новосадска женска кошаркашка академија у Спенсу дочекује Црвену звезду(19.30), док у Петроварадину 021 чека екипу Радивој Кораћ (20.15).
dunja gvero 11 hadza
Фото: Дуња Гверо (021), фото: Дневник (Р. Хаџић)

Кошаркашице 021 налазе се пред историјским успехом, јер ако вечерас (након победе у Београду 88:84) савладају Радивој Кораћ пласираће се у финале плеј – офа. У текућој сезони ова два тима су се састала четири пута, у победама је нерешено, а све утакмице су биле резултатски тесне, што упућује на чињеницу да су тимови приближног квалитета. Чудно је, у неку руку делегирање судија, тачније суђење арбитра за кога у табору Новосађанки верују да их је оштетио у финишу полуфиналне утакмице Купа „Милан Цига Васојевић“ управо против вечерашњег противника. Ипак, то ће сада остати по страни, а на терену много се очекује од бека Дуње Гверо.

„Добро смо се припремили за  утакмицу. Ни један тим у овој сезони није успео да победи са већом разликом од пет поена, па очекујем тежак и неизвестан меч. Ми смо до сада на свом паркету само једном поражене, па  се надам да ћемо искористити предност домаћег терена и пласирати се у финале“, рекла је Гверо.

Још тежи посао очекује ЖКА. Звезда, која брани титулу, има изузетно компактну и физички сјајно припремљену екипу, па Новосађанкама неће бити ни мало лако.

„Ако дамо свој максимум онда имамо чему да се надамо“, каже капитен ЖКА Лара Радуловић.

“Под максимумом подразумевам да цео меч одиграмо на високом нивоу, а не само прво полувреме, па када стекнемо предност, Звезда у другом делу заигра јак пресинг и направи резултатски преокрет. Не леже нам игра шампиона, али ни ми њима и пробаћемо да дођемо до мајсторице.”

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести