Почиње битка за Евролигу: Кошаркаши Звезде дочекују Партизан

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде и Партизана вечерас од 20 часова играју прву утакмицу финалне серије АБА лиге.
a
Фото: Ledej i Dobrić u duelu/ABA liga

У уводна два сусрета домаћин ће бити црвено-бели, док ће екипа Жељка Обрадовића ривала дочекати у трећем и евентуално четвртом дуелу.

„Вечити“ су до сада одиграли три овосезонска дербија, од којих је Звезда врло лако славила у два случаја – у првом сусрету у АБА лиги, а потом и у финалу Купа, да би се црно-бели реванширали у регионалном шампионату. Ипак, ова серија има специфичну тежину, пошто ће победник сигурно играти у Евролиги наредне сезоне, за разлику од пораженог који ће у том случају чекати специјалну позивницу за елитно такмичење, што није гарантовано.

Стратег Црвене звезде Дејан Радоњић свестан је одакле прети највећа опасност за његов тим.

– Екипа Партизана састављена је од јако квалитетних кошаркаша, младих, талентованих. То је екипа која поседује играча који је освојио Еврокуп, оне који су били на Ф4 Евролиге и својим квалитетом могу да праве разлику на терену. Није то само Пантер, за којег сматрам да је на својој позицији један од најбољих кошаркаша у Европи, што је показао и пре неки дан против Будућности, ту је и Ледеј, а добро се сећамо и партије Аврамовића против нас.

Капитен црвено-белих Бранко Лазић истакао је шта би могло да одлучи победника серије.

– Та прича о искуству у финалној серији, имаће тежину, али колико сам испратио Партизан је од почетка правио екипу за освајање Еврокупа, тако да не мислим да су они неискусни или да немају потребан квалитет. Од данас екипа која буде више желела трофеј, она ће и освојити. Прошло је доста утакмица, доста финала, на неки начин сам и навикао, свестан сам тежине финала и сигуран сам да ћемо то урадити онако како нас очекује.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић навео је да је серија против Будућности веома позитивно утицала на атмосферу у екипи.

– Нама је најбитније да је последња утакмица добро одиграна и то расположење треба да нас носи, тако да пробамо да се равноправно боримо против тима који је у предности. То је искусан тим, годинама играју заједно и играли су много финала. Они у сваком тренутку знају шта треба да раде на паркету. То су интелигентни играчи, који читају одбрану и који умеју да казне свако преузимање. Ми морамо да будемо на том нивоу да бисмо могли да се боримо.


Финале

Данас

Ц. звезда – Партизан (20)

Недеља

Ц. звезда – Партизан (20)

Среда, 1.јун

Партизан – Ц. звезда (20.30)

Петак, 3. јун, евентаулно

Партизан – Ц. звезда (18.30)

Понедељак, 6. јун, евентуално

Ц. звезда – Партизан (20)


Капитен црно-белих Раде Загорац задовољан је учињеним до сада, али не планира да се ту и заустави.

– Играћемо против екипе која је прављена да моментално донесе квалитет, то су играчи са великим рејтингом и великим искуством и доста квалитетна, који имају много година и успеха и за себе. Насупрот нашем тиму који је прављен за оно шта може да постане. На крају смо дошли до тога да урадимо нешто лепо и за нас и за наше навијаче. Они су нас задужили у претходном периоду, тако да ми можемо да обећамо да ћемо изгарати и дати све што је у нашој моћи да остваримо циљ.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести