Поред Србије, и Аустралија испред САД

Након завршетка прве фазе такмичења по групама на Мундобаскету, ФИБА је објавила ажурирану топ-листу фаворита. Србија, као и на претходне две, на њој заузима прво место, али је после бледуњавог издања у групи Е Америка пала на треће место.
1
Фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Тим Сједињених Америчких Држава једва се провукао непоражен у продужетку против Турске, и то се одразило на његово место на овој листи, преноси Суптњик.

Иако је САД ставио на треће место, аутор ФИБА ранг-листе фаворита Игор Ћурковић, међутим, упозорава да размишљање у стилу „можемо да победимо Американце кад год хоћемо“ могло да буде веома опасно за будуће ривале (што је данас на својој кожи осетио Јапан). Он подсећа на сличну ситуацију у којој се „дрим тим“ нашао 2010. након тесне победе над Бразилом 70-68, када му је послужила као мотивација да преостале утакмице добије са +37, +35, +55, +10, +15 и +17 и освоји злато.

Као најјаче оружје Аустралије, аутор је издвојио Џоа Инглса, који је „бек у телу крила“ и предњачи по броју асистенција на Мундобаскету у Кини са 8,7 по утакмици. Остао је и само једну асистенцију „кратак“ за први трипл-дабл у историји ФИБА светских првенстава, са 17 поена, 10 скокова и 9 асистенција против Сенегала.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести