„ПРИЈАТЕЉСТВО ИЗМЕЂУ НАШИХ НАРОДА ЈЕ ВЕЛИКО“, Мијаиловић: Партизан нуди Макабију да утакмице Евролиге игра у Београду

БЕОГРАД: Председник Кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић саопштио је данас да су „црно-бели” спремни да ако Макаби буде принуђен да игра мечеве у Евролиги ван своје земље шампиону Израела обезбеди тренинг салу, смештај и дворану за одигравање утакмица.
1
Фото: Screenshot/Youtube/24 sedam TV

Евролига је данас после терористичких напада и почетка оружаног сукоба у Израелу одлучила да одложи меч другог кола између Арманија и Макабија, који је требало да буде одигран 12. октобра у Милан.

У Израелу је на снази ратно стање након јучерашњег масовног ракетног напада из Појаса Газе и упада Палестинаца на територију Израела. На обе стране стотине мртвих и хиљаде рањених.

Мијаиловић је у име Партизана упутио отворено писмо председнику Макабија Шимону Мизрахију.

„У овим тужним тренуцима, у име Партизана желим да изразим најдубље саучешће вама и вашем народу. Током тешких момената, желим да поручим како Макаби у Србији има искреног пријатеља, који је спреман да му понуди нови привремени дом уз искрену добродошлицу у Београд. Упркос свим дешавањима, спортисти морају наставити са својим активностима и представљањем свог клуба и земље на најбољи могући начин. Њихова улога је да буду светла тачка у тмурним данима за свој народ. Уколико ваш клуб буде принуђен да игра утакмице ван своје земље, Партизан је спреман да обезбеди тренинг дворану, смештај и дворану за одигравање утакмица”, наводи се на званичном сајту Партизана.

„Црно-бели” подсећају да су Партизан и Макаби током више од 40 година велики ривали на терену.

„Сви наши дуели увек су завршени честиткама и искреним стиском руке, уз велико поштовање. Нажалост, кроз историју Партизан, ми смо искусили ситуацију када смо били принуђени да играмо ван свог дома. Због свега наведеног, као гест пријатељства и захвалности за све сјајне моменте у заједничкој историји, спремни смо да будемо ваши домаћини”, навео је Мијаиловић у отвореном писму.

Партизан је петог октобра у Тел Авиву поражен од Макабија 96:81 у мечу првог кола Евролиге.

„Пријатељство између наших народа је велико и ми као клуб сматрамо овај потез логичним. Будите слободни да нас контактирате у било које време и ми ћемо учинити све што можемо да помогнемо Макабију”, закључује се у писму председника Партизана.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести