Пријем за кошаркашице у Влади Србије: Ви сте наш понос 

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић, уз присуство министра спорта Вање Удовичића и министарке грађевинарства, саобрацаја и инфраструктуре Зоране Михајловицу, примила је данас кошаркашице Србије, које су на Европском шампионату освојиле бронзану медаљу.
brnabic kosarkasice2, tanjug
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

"Још једном честитам на свему што сте урадиле. Ово није било лако, зна се колико труда и рада стоји иза једне медаље. Огромно хвала. Хвала вам на радости коју сте донели целој нацији. Хвала што смо се осетили поносним што имамо овакав тим. Ретко кад се осећамо поносним као што нас наши спортисти учине", рекла је премијерка.

Она је додала да сви можемо да учимо од сјајних кошаркашица.

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

"Ви сте пример како се верује у себе, у чланове тима, како се "гине" и наставља храбро кад се поклекне. Хвала вам на свему што нас учите. Влада Србије ће бити ту за све, за инфраструктуру, за награде, јер сте све то заслужили", истакла је Брнабић.

Министарка Михајловић, која је била потпредседница Организационог одбора, истакла је да жене прво направе договор, па га онда реализују.

"Тако смо се Марина (селекторка Маљкловић, прим. аут) и ја договориле са Организационим одбром КШ да Марина спреми девојке за медаље, а ми да учинимо све што можемо да такмичење буде у складу са свим стандардима, да покажемо каква је Србија. Чини ми се да смо успели и једни и други. То јесте победнички тим, сви заједно и кошаркасице и КСС и Влада Србије", рекла је Михајловић.

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Према њеним речима, кошаркашице треба да буду узор свим девојчицама.

"Иза њих стоји ограман рад, вера у себе, страст да победе и вера у тим. Када је наша капитенка (Јелена Брукс) играла, њен супруг је био у свлачионици, хранио бебу и заједно су чекали да се мајка попне на победничко постоље. То је победа заједништва, породице и љубави, свега за шта се ја залажем. То је заиста родна равноправност. Свака вам част и хвала на свему што се урадили. Кад год будемо могли, да подржимо и помогнемо, ту смо", истакла је она.

Министар Удовичић се још једном захвалио кошаркашицама и додао да сви заједно треба да радимо да у Србији имамо што више клубова и кошаркашица.

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

"Доказали смо јос једном да Србија зна да буде организатор врхунских такичења, да Зрењанин, Ниш и Београд могу да се пореде са европским и светским метрополама, да можемо да будемо сјајни домаћини. То говоре шви страни челници, али и туристи који су били. Стручном штабу, челним људима, Савезу и овим девојкама можемо сви само да дубоко наклонимо. За два месеца су показале како се бори за своју земљу и.послале снажну поруку свима нама како се поштује земља и како се бори за највиши циљ, а то је освајање медаље у свој земљи", рекао је Удовичић.

Председник КСС Предраг Даниловић захвалио се Нишу, Зрењанину, Београду, волентерима и људима из савеза, који су урадили велки посао.

"Поносан сам као председник КСС на ове младе и прелепе даме. Дубок наклон и велико поштовање. Играле су повређене, ризикујући своје каријере, а ми играчи знамо шта то значи. Док могу да вам помогнем, бићи вам на располагању. Хвала вам још једном надам се да ће бити још оваквих прилика", рекао је легендарни ас.

Селекторка Марина Маљковић се захвалила на пријему.

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

"Срећни смо увек када смо овде са вама. Поносна сам да тренирам у земљи која улаже у спорт, у женски спорт, која разуме када медаљу освоји Богдан или Олга, да је то иста медаља, да је она важна јер је то медаља за нашу земљу. Ми смо овде играли за наш народ и за Србе у иностранству. Успели смо да покажемо нашем народу да је човек у стању да пређе границе свог максимума Ми смо заиста задовољни", рекла је Маљковић.

Чланица идеалне петорке шампионата Соња Петровић искористила је прилику да се у име свих играчица захвали што им је омугућено да играју Европско првенство код куће и што им је испуњен сан да пред домаћом публиком освоје медаљу.

"Хвала држави, савезу... Имали смо феномалне услове. Није нам било лако на припремама, али нам је било лепо. Хвала штрчном штабу и играчицама јер без наше међусобне подршке, ништа ово данас не би било овако", поручила је Петровић.

Капитен Јелена Брукс рекла је да јој је част и задоовољство што као капитен представља ову репрезентацију.

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

"Захваљујем се граду Зрењанину, Нишу и Београду на изванредној организацији првенства. Хвала стручном.штабу, девојкама које су ме истрпеле као капитена, тренеру, председнику КСС, председници, потпредседници и министру спорта. Без ваше подршке не бисмо могли да дођемо до одличја. Ова бронза сија јаче него злато", истакла је Брукс, која је у име играчица домаћинима поклонила дрес репрезентације.

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести