ПРОБЛЕМИ У МАКАБИЈУ ПОСЛЕ ЗВЕЗДЕ: Играчи одбили да се врате у Израел

Бурно је било у табору израелског Макабија после меча 16. кола Евролиге и пораза против Црвене звезде (98:92) у хали "Александар Николић".
1
Фото: КК Црвена звезда

У чувеној београдској дворани екипа из Тел Авива игра утакмице Евролиге као домаћин, али је проблем настао када је требало да се крене назад кући.

Странци у екипи су окупили представнике клуба и саопштили им да се неће враћати назад на Блиски Исток, где сукоб са Палестинцима не јењава. Тачније, то је био епилог након свађе око враћања одузетог дела плате, када се ситуација у Израелу смири.

Играчима Макабија су плате смањене за 15 одсто, те су тражили неке гаранције да ће тај новац бити враћен. Нису их добили, па су се тако Џош Нибо, Џејмс Веб, Хасијел Риверо и Антонијус Кливленд одлучили да се придруже водећем тирју (Вејд Болдвин, Лоренцо Браун и Бонзи Колсон) који је, за разлику од њих, пропустио и претходни меч у Израелу.

Огласио се и клуб и саопштио да ће 23. децембра против Хапоела из Хаифе, односно 25. децембра против Бер Шеве играти само са домаћим кошаркашима.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести