Рађа: У Србији се поштује реч легенди

ЗАГРЕБ: Разлика између кошаркашких репрезентација Хрватске и Србије је у томе да су Срби наставили да раде по принципима школе из које потиче и хрватска кошарка и што се поштује реч легенди, рекао је у интервјуу за “Вечерњи лист” бивши хрватски кошаркаш, Дино Рађа.
dino radja
Фото: Youtube Printscreen

Код њих су њихове легенде попут Ивковића, Обрадовића, Маљковића, па сад и Саше Ђорђевића, наставиле да раде по црти те школе, док је код нас кошарку својевремено преузео судија који је од тога направио свој бизнис. И тако је било 20 година. Код њих се поштује то што легенде кажу и тога се држе, док када смо ми то покушали, били смо заустављени, рекао је Дино Рађа, објашњавајући разлике хрватске и српске кошарке. 

Криза у хрватској кошаркашкој репрезентацији траје већ годинама, а последњи “шамар” десио се од Холандије, где су у квалификационој утакмици за Светско првенство 2019. године изгубили резултатом 68:61.

Холандија, која никада није важила за кошаркашку нацију, приредила је изненађење победом против Хрватске.

Хрватска данас игра са репрезентацијом Италије, а Рађа каже да су у ситуацији “као да су тек слетели на Месец” и да морају да се снађу и граде испочетка.

Морамо учити од других, не живи се на старој слави. Ми те репрезентације потцењујемо, а ипак у Холандију и Румунију идемо на дерби, рекао је Рађа.

Хрватска се налази са репрезентацијама Италије, Холандије и Румуније у групи за квалификацију на светско првенство, а најбоље три репрезентације иду даље.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести