Радоњић: Остаје да се спремимо за полуфинале

НИШ: „Оно што смо желели, то смо и урадили, сада остаје да се припремимо за полуфинале”, рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић.
kup
Фото: Танјуг/Димитрије Николић

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су вечерас у четвртфиналу у нишком "Чаиру" победили Раднички из Крагујевца 103:59 и аспослутно оправдали улогу фаворита у овом сусрету.

"Као што сам рекао и пре него што сам дошли овде, фокус је био да пре свега урадимо оно што смо планирали пре турнира, а били смо фокусирани на првог противника. Успели смо да урадимо то што смо хтели, сада идемо да се припремимо за следећи меч и полуфинале. То је то и ништа више од тога. Захвалио бих се навијачима на подршци, било је вечерас баш пријатно за нас. Сигуран сам да ће и у полуфиналу бити добра атмосфера", рекао је Радоњић на конференцији за медије после меча.

Плејмејкер Звезде Стефан Марковић, који је дуел завршио са 16 поена, каже да је тек први степеник пређен.

"Хтео бих да честитам Радничком на учешћу на турниру. Први корак смо завршили, предстоје још два. Фокусирани смо на завршетак овог такмичења. Спремићемо се за оног ко дође, али ми гледамо наше циљеве, оно због чега смо ми дошли и то је то", поручио је Марковић.

Тренер Радничког из Крагујевца Ивица Вукотић похвалио је амбијент у Чаиру, истакавши да је пласман на завршни турнир за његову екипу био велика ставр.

"Ми смо самим пласманом на Куп другу годину за редом испунили наш циљ. Прошле године смо такође у четвртфиналу изгубили од Звезде, тада је било 61 разлике. Сада смо пружили мало бољи отпор, посебно у другом полувремену. Задовољан сам као су момци играли, јер знамо што Звезда представља и играчи и у сваком погледу. Ми смо искористили овај меч за промоцију, да враћамо Раднички и Крагујевац на кошаркашку мапу. Није срамота изгубити од Звезда са оваквом разликом. Окрећемо се нашим обавезама у КЛС, надам се да се видимо поново следеће године", рекао је Вукотић.

Кошаркаш Радничког Никола Вељовић честитао је Звезди на победи, а свом тиму на великој борби.

"Као што је и тренер рекао, сада је разлика била мало мања у односу на прошлу годину, када смо такође играли са Звездом. Сада смо пружили мало бољи отпор. Знали смо шта нас чека. Ипак је ово евролигашки тим. Окрећемо се КЛС, где нас чека тежак период", поручио је Вељовић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести