Радуљица: Надам се да ћемо и на СП играти у правој форми

ШЕНЈАНГ: Центар кошаркашке репрезентације Србије Мирослав Радуљица после победе против Француске и освајања "Аустајгер купа" у Шењангу, био је задовољан приказаним на турниру.
1
Фото: EPA/LARRY W. SMITH

Србија је после победе над Француском (61:56), уз претходне против Новог Зеланда (88:78) и Италије (71:65), завршила као прва на турниру и направила одличну увертиру за Мундобаскет са савршених 9/9 током припрема.

"Био је ово добар турнир за нас, не само зато што смо победили већ зато што смо имали прилику да испробамо различите петорке и тактике, да неки момци доду до форме", рекао је Радуљица за сајт Кошаркашког савеза Србије (КС С).

Победом против Француске, која је један од фаворита за медаљу на предстојећем Светском првенству у Кини, Србија је тријумфално окончала припремни период.

"Увек је добро играти против јаких екипа каква је Француска. Биће нам ово врло корисно за Светско првенство које је пред нама. Надам се да ћемо играти на СП онако како Србија увек игра, у правој форми", закључио је Радуљица.

Србија ће на Светском првенству, које се игра од 31. августа до 15. септембра играти у Д групи у Фошану, где ће јој ривали бити Италија, Филипини и Ангола, против које отварају такмичење у суботу од 9.30 по нашем времену.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести