Рашић генерални менаџер Уније играча АБА лиге

БЕОГРАД: Некадашњи кошаркаш Партизана и репрезентативац Србије Александар Рашић именован је за генералног менаџера Уније играча АБА лиге "Voice".
aba liga
Фото: ABA liga

Унија је пројекат, чији су идејни творци и оснивачи Раде Загорац и Ненад Миљеновић, који за циљ има да се заштите права играча који наступају у регионалном такмичењу и унапреди њихов статус.

Рашић се својевремено пет сезона такмичио у АБА лиги, а освојио је три шампионска прстена, два са Партизаном и један са ФМП-ом.

У 16 година дугој професионалној каријери бранио је боје чачанског Борца, Ефеса, московског Динама, Албе, Трабзонспора, Сијене, Лијетувос Ритаса, Анкаре, Коњаспора, Турк Телекома, Стеауе, Клужа, а дрес са државним грбом носио је на Светском првенству 2010. у Турској и Европском шампионату 2011. у Литванији.

На новој функцији Рашић ће заступати и представљати Унију пред њеним партнерима, од њених чланова до АБА лиге, а у сарадњи са Бордом играча доносиће и спроводити најважније одлуке Уније.

"Изузетно ми је драго што се активно укључујем у један овако здрав пројекат. Мислим да је идеја сјајна и да је ово велики корак напред за кошарку у региону. Раде и Ненад су до сада урадили велики део посла, заједно са њима ћу проћи кроз цео програм и видећемо које ствари можемо да унапредимо", изјавио је Рашић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести