Србија преко Италије до полуфинала ЕП, следи Русија

Србија је убедљиво савладала Италију у четвртфиналном мечу Европског првенстава у кошарци и пласирала се у полуфинале. Наши кошаркаши славили су резултатом 83:67. У полуфиналу у петак играју против Русије.
EPA-EFE/SEDAT SUNA
Фото: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Иако је наша екпиа била благи фаворит у овом мечу, утакмицу је привела крају лакше него што се очекивало. Много бољи у скоку, фокусиранији у завршници напада, српски кошаркаши били су бољи од Италијана који су покушали тројкама да држе прикључак. Међутим, то им није пошло за руком јер су имали катастрофалан шут за три поена - 7/29.

Најефикаснији у тиму Србије био је Богдан Богдановић са 22 поена, следили су га Милан Мачван са 12 и Владимири Лучић са 11 поена, те Бобан Марјановић са 10. Сјајан је био Огњен Кузмић са 9 поена и седам скокова, али и са две феноменалне рампе.

У екипи Италије најефикаснији је био Марко Белинели са 18, те Луиђи Датоме са 15 поена.

Фото: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Српски играчи су лоше почели прву четвртину, тако да чак пет минута нису постигли погодак. Међутим, то се убрзо променило, па је "хорда" предовођена Богданом Богдановиће успела да прекрене почлетних 5:0, и 7:2 за Италијане, те завршлии овај део игре са пола коша предности - 18:17.

У другој четвртини коју су наши репрезентативци добили са 26:12, до израза је дошла висина Бобана Марјановића, али и бољи скок наших играча. Италијани су се бранили тројкама, постигли су их чак седам, наспрам наше две, али то им није било довољно.

Паметном игром пре свега у одбрани, али и у нападу, "Орлови" су на одмор отишли са 11 поена предности.

Фото: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Трећа четвртина завршена је нерешено 15:15. Наши су се помало мучили, Италијани су већи део четвртине водили, али су на крају, српски репрезентативци успели да сачувају разлику са полувремена.

Сутра се игра прво полуфинале између Словеније и Шпаније у 20.30, а прекосутра, у петак, играју Србија и Русија у исто време.

С. Поповић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести