Светски медији: Србија са Јокићем кандидат за злато у Кини

БЕОГРАД:  Тим Александра Ђорђевића са Николом Јокићем је озбиљан кандидат за злато на Светском првенству у Кини, оцењују данас најпознатији светски спортски медији, који су пренели ексклузивну вест Тањуга да ће један од најбољих кошаркаша планете играти за српску репрезентацију.
nikola jokic
Фото: Tanjug (AP Photo/David Zalubowski)

"Јокић иде на СП и жели злато", преноси угледна шпанска "Марка" позивајући се на Танјуг и констатује да најбољи центар НБА лиге може да доведе Србију на светски врх.

Лист "АС" уз опширан текст о Јокићевој одлуци подсећа да Србија може да се сретне са Шпанијом у другој фази Мундобаскета, док "Мундо Депортиво" пише да је Србија била један од кандидата за медаљу на Светском првенству, а то што ће Јокић бити у тиму, даје јој још веће шансе за први степеник на победничком постољу.

Информацију да ће Јокић играти за националну селекцију Србије пренели су и најугледнији кошаркаши портали у Европи, Еурохупс и Спортандо, а вест је објављена и на сајту Међународне кошаркашке федерације (ФИБА), уз подсећање да је Јокић био део тима Србије који је освојио сребро на Олимпијским играма у Рију, али је "прескочио" шампионат Европе у Турској 2017. године.

Јокићева одлука "одјекнула" је и у региону. 

Хрватски "Индекс" пренео је вест о Јокићевој одлуци да иде у Кину и подсетио на "замерке српске јавности" да није био у тиму у Турској.

Портал "Кликс.ба" истиче да ће селектор Саша Ðорђевић имати слатке муке приликом избора 12 путника за Мундобаскет, док црногорске "Вијести" само констатују да је Јокић одлучио да игра за Србију, али без додатних оцена. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести