Тежак пораз Партизана у Љубљани, Цедевита обезбедила мајсторицу у Београду

ЉУБЉАНА: Кошаркаши Цедевита Олимпије победили су Партизан 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23), у другом мечу полуфиналне серије АБА лиге, и тако изједначили на 1:1, па ће Црвена звезда још седам дана морати да сачека име ривала у борби за титулу регионалног шампиона.
p
Фото: kkpartizan.rs/(Dragana Stjepanović)

Партизан је боље отворио меч и на старту стигао до плус седам (12:5), али уследио је одговор домаћина који је преокренуо серијом 8:0. Са три везане тројке Партизан је одбио напад Цедевита Олимпије и стигао до 21:13.

Уследила је велика серија домаћина - 16:2, за вођство Цедевита Олимпије 29:23. Серију Љубљанчана прекинуо је Данте Екзум тројком са пола терена уз звук сирене за крај прве деонице.

Почетак друге деонице у потпуности је припао Партизану који је поново стигао до преокрета и повео 35:31. Опет је узвратила домаћа екипа и преокренула, да би на велики одмор отишла са великих плус 10 (51:41).

У трећој деоници предност домаћих је наставила да расте, до максималних плус 14 (73:59), да би почетком четврте деонице било и плус 16 (82:66). После пет везаних поена Јама Мадара Партизан је на три минута пре краја стигао до минус 11 (76:87).

Цедевита Олимпију су ка победи предводили Јоги Ферел са 21, Зоран Драгић са 12, Ален Омић и Едо Мурић са 10, као и Марко Јеремић и Амар Алибеговић са девет поена.

Најефикаснији код Партизана били су Кевин Пантер са 24 поена, Екзум са 16, и Џејмс Нанели са 14, док је 11 додао Матијас Лесор. Подбацио је Зек Ледеј који није постигао поен из пет шутева ка кошу домаћина. 

Обрадовић: Тим изгледа уморно, као да није било жеље да се игра

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је вечерас после пораза да је његов изгледао уморно, као да није било жеље да се игра.

Желим да честитам екипи Цедевита Олимпије на заслуженој победи. Играли су боље од нас, осим првих 15 минута, после тога су они одиграли много боље и енергетски и што се тиче жеље и саме кошарке. Заиста им честитам, била је ово прелепа атмосфера, где су навијачи Партизана и Олимпије направили нешто много лепо и то ваља истаћи, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре после меча.

Један од новинара је питао Обрадовића да ли је можда његов тим уморан после меча са Цедевита Олимпијом пре два дана у Београду и дугог путовања аутобусом од Београда до Љубљане.

Искрено, тим можда изгледа уморно. Као да није било жеље да се игра. Кад погледате скокове и изгубљене лопте, натерали смо их да направе 12 изгубљених лопти. Јуче смо дошли у 08.30 часова у нашу дворану и стигли смо овде до 17 часова, можда је то тешко играчима. Уморни? Али то није главни разлог. Време је сад за плеј-оф. Сви морамо да имамо велику жељу да одемо у финале. Седам дана је више него довољно да се спреми утакмица и да се уђе у финале, закључио је Обрадовић.

Утакмица је одиграна пред 9.233 навијача у Стожицама, а међу њима је било више од 500 присталица "црно-белих".

Трећи, одлучујући меч серије, играће се 6. јуна од 20 часова у београдској Арени.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести