Тринкијери: Војска уморна, али идемо у Ниш да бранимо Куп

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери изјавио је да његова екипа на завршницу Купа Кораћа у Нишу иде са циљем да одбрани трофеј освојен прошле сезоне.
Tinkijeri_KKPartizan
Фото: Танјуг (Видео)

"Идемо у Ниш са циљем да одбранимо Куп. Имали смо врло тежак период. Војска је испражњена, уморна. Имамо и повреда и зато морамо бити изузетно мудри и пробати да имамо довољно снаге за све борбе које нас чекају. Морамо бити много паметни", рекао је Тринкијери новинарима пред пут у Ниш.

Црно-бели сутра од 19.30 у четврфиналу играју против чачанског Борца и почињу одбрану трофеја освојеног прошле године.

"Било је супер. Прошле године је Куп био почетак једног новог живота. Сад је ситуација другачија. Сутра играмо против инстутиције, то је град кошарке, Кића, Обрадовић, Радмило... Борац би могао да игра АБА лигу без икаквих проблема. Биће изузетно тешко, велико поштовање. Играмо једну утакмицу, па ћемо видети", рекао је Тринкијери, који је упитан шта је за његову екипу важније - Куп или наставак сезоне.

"Не бира се. Једина ствар коју можемо бирати је да будемо паметни. Играмо без Гордића који је јако важан играч, без Рединга. То значи да неки други млађи играчи морају да помогну, морају да се баце у арену, да се боре", закључио је Тринкијери.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести