ВАСИЛИЈЕ МИЦИЋ: Срећан сам због дебија за Шарлот, желим да се докажем на терену

Кошаркаш Шарлота и српски репрезентативац Василије Мицић изјавио је да је срећан због дебија за Шарлот и истакао да жели да се на терену докаже у НБА лиги, преносе амерички медији.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Nell Redmond)

Најефикаснији у победничком тиму био је Мајлс Бриџис са 25 поена. За екипу Шарлота дебитовао је српски кошаркаш Василије Мицић, који је на терену провео нешто више од 26 минута. Он је за то време постигао 18 поена и имао је девет асистенција, један скок, али и три изгубљене лопте. Код гостију, најбољи је био Џерен Џексон са 29 поена.

Мицић је пре неколико дана трејдован у Шарлот из Оклахоме. Он је на дебију за Шарлот  на мечу против Мемфиса (115:106) постигао 18 поена и имао је девет асистенција, један скок и три изгубљене лопте. Српски кошаркаш је на терену провео нешто више од 26 минута.

"Не знам шта да кажем осим тога да сам срећан, искрено нисао очекивао да играм овако много. Знам шта се догодило у претходна два дана, али то ми је дало само новог елана. Нисам очекивао да ћу имати овако добру партију, али на крају смо победили. Мислим да су сви на терену имали добру енергију", изјавио је Мицић на конференцији за медије.

Мицић је истакао да му је циљ у НБА лиги да се докаже на терену.

"У НБА нисам дошао само да будем члан неког тима, већ да се докажем на терену. То ће остати мој циљ све док имам прилике да играм у НБА лиги. Сва искуства која сам стекао у Оклахоми била су ми стварно корисна. Наравно да није било лако управљати минутима на терену. Покушавам да останем спреман и у форми, тако ћу и наставити. Срећан сам што су људи у овом клубу схватили да имам тај потенцијал. На мени је да покажем да сам у стању да играм на овом нивоу", рекао је српски кошаркаш.

Он је подсетио да је у НБА лигу стигао током прошлог лета.

"Ово ми је прво НБА искуство, тако да не могу да будем сигуран шта ми је улога, али тражим то, улогу која може да буде корисна и за мене и за тим. Мислим да ова група играча, пре свега прва петорка, има ту добру енергију. Надам се да ће тако остати и да ћемо после тога направити нешто лепо", истакао је Мицић.

Шарлот се тренутно налази на 13. месту на табели Источне конференције НБА лиге са скором 11/41.

Кошаркаши Голден Стејта победили су на свом терену екипу Финикса резултатом 113:112. Победу Голден Стејту донео је Стеф Кари, који је на 0,7 секунди пре краја погодио тројку за тријумф Вориорса. Кари је меч завршио са 30 поена, девет скокова и шест асистенција. У екипи из Финикса најбољи је био Кевин Букер са 32 поена, док је Кевин Дурант убацио 24 поена и имао је 10 скокова.

Кошаркаши Даласа надиграли су на свом терену Оклахому резултатом 146:111. У победничком тиму бриљирао је словеначки кошаркаш Лука Дончић са 32 поена, осам скокова и девет асистенција. У редовима екипе из Оклахоме најефикаснији је био Шеј Гилџес-Александер са 25 поена, шест ухваћених лопти и пет асистенција. Српски кошаркаш Алексеј Покушевски играо је нешто мање од шест минута за Оклахому, али није успео да се упише у стрелце.

Кошаркаши Атланте савладали су на свом терену Хјустон резултатом 122:113. У екипи из Атланте најефикаснији је био Дежонте Мареј са 34 поена. Српски кошаркаш Богдан Богдановић провео је на терену скоро 31 минут, а за то време имао је учинак од осам поена, седам скокова и две асистенције. Код гостију, најбољи је био Џејлен Грин, који је остварио трипл-дабл учинак са 26 поена, 14 скокова и 10 асистенција. Српски центар Бобан Марјановић није играо за Хјустон.

У осталим утакмицама НБА лиге постигнути су следећи резултати: ЛА Клиперс - Детроит 112:106, Бруклин - Сан Антонио 123:103, Орландо - Чикаго пп 114:108, Вашингтон - Филаделфија 113:119, Њујорк - Индијана 111:125, Торонто - Кливленд 95:119 и Портланд - Њу Орлеанс 84:93.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести