Загорац у Мемфису: Хвала Меги, сазрео сам...

МЕМФИС: Српски кошаркаш Раде Загорац званично је постао члан НБА лигаша Мемфиса и захвалио се досадашњем клубу Мега Бемаксу што је за шест година играчки и људски сазрео.
rade zagorac
Фото: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Загорац је четврти играч који је за две године преко Меге стигао у НБА лигу, након што је као 35. пик изабран од Бостона а потом и трејдован у Мемфис.

"Захвалио бих се Меги на шест прелепих година, испуњених незаборавних искуствима. Хвала на великој помоћи при играчком и људском сазревању. Кроз све ове године сам учио шта значи бити професионалац, бити одговоран, носити се са снажнијима од себе, осетити успех и неуспех", рекао је Загорац за сајт Меге.

Он је истакао да је преласком у најјачу кошаркашку лигу света испунио дечачки сан.

"Немам сумњу да Мега остаје на чврстим ногама и стабилна, баш онаква какву сам је и затекао пре шест лета", поручио је Загорац.

Загорац је у прошлој сезони АБА лиге просечно бележио 15 поена, 6,5 скокова и 2,5 асистенција, пре одласка у САД у марту.

Као капитен у сезони 2015/16 предводио је Мегу до првог трофеја - Купа Радивоја Кораћа, а затим и до другог највећег успеха у историји клуба, пласмана у финале плеј-офа АБА лиге.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести