КСС: Дејана Томашевића за председника ФИБА Европа

БЕОГРАД- Кошаркашки савез Србије (КСС) званично је данас кандидовао генералног секретара Дејана Томашевића за председника ФИБА Европа, саопштено је на сајту КСС.
Greg Popovic i Dejan Tomasevic/KSS
Фото: Кошаркашки савез Србије/Грег Поповић и Дејан Томашевић

Некадашњи репрезентативац и један од најтрофејнијих европских играча у историји од априла 2011. године у КСС обављао је функцију потпредседника за такмичења, а од фебруара 2016. је на позицији генералног секретара.

"Кандидатуру за председника ФИБА Европа објавио сам у петак у Љубљани на састанку који је организовао Кошаркашки савез Словеније. Том приликом сам представио свој програм и планове и добио подршку колега који деле моју јасну визију да европску кошарку подигнемо на још виши ниво", рекао је Томашевић.

Како је навео, планира да у најскорије време обави разговоре са представницима свих 50 савеза, јер су дијалог и синергија оно што је свима потребно како бисмо сагледали реалне могућности за даљи развој и напредак кошарке.

"Веома сам захвалан председнику Предрагу Даниловићу који ме је предложио за кандидата и поносан на чињеницу да људи који са мном тесно сарађују, који ме познају и знају колики су моји потенцијали, стоје иза мене у овако значајном тренутку моје каријере", поручио је Томашевић.

Нови први човек ФИБА Европа биће изабран на Скупштини 24. маја у Минхену, а поред Томашевића, кандидати за челну функцију европске кошарке су актуелни председник Турчин Тургај Демирел, иза кога је већ петогодишњи мандат, као и Белгијанац Сирил Куманс

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести