Куп Србије: Минаква извукла Наису

Ко ће до завршног турнира националног Купа у конкуренцији рукометашица? На ово питање одговор ће стићи после четвртфиналних окршаја

у којима ће се састати: Металац (Краљево) - Јагодина, Минаква Војводина (Нови Сад) - Наиса (Ниш), Раднички (Свилајнац) - Књаз Милош (Аранђеловац), Медицинар (Шабац) - Раднички (Крагујевац). Прве утакмице су на програму 25. марта, а реванши 11. априла.

Једини представник са подручја Војводине међу осам кандидата који конкуришу за пехар намењен победнику Купа су рукометашице Војводине, а с каквим амбицијама улазе у ово такмичење изнео је шеф стручног штаба Новосађанки Драган Кукић.

- У свако такмичење, па и ово у Купу, улазимо са победничким амбицијама. Некада су те жеље мање, некад више оствариве. С обзиром на наше тренутно стање велики би успех био пласман на турнир четири најбоље екипе, а све мимо тога граничило би се са великим изненађењем. Куп је сам по себи такмичење које са собом носи изненађења, тако да се потајно надамо да би за њега могли да будемо и ми задужени - рекао је Кукић.

Прва препрека Новосађанкама је нишка Наиса.
- Жреб нам је ишао наруку, пошто смо избегли два најозбиљнија кандидата за освајање пехара - браниоца трофеја Јагодину и шампиона Раднички из Крагујевца. И Нишлијке и ми имамо пођеднаке шансе да се нађемо на завршном турниру. Искрено се надам да ћемо после две утакмице ми бити ти који ће отићи на фајнал-фор - уверен је учитељ Минаквиних рукометашица.
Ј. Галић

МУШКАРЦИ: Једино Воша сигурна

Такмичење у рукометном Купу Србије почиње од четвртине финала, а први пут победник ће бити одлучен после две утакмице. Први мечеви у конкуренцији рукометаша на програму су 4. марта, реванши три седмице касније, а потом ће се играти завршни турнир четири најбоље екипе. Код рукометаша трофеј брани нишки Железничар, који је прошле сезоне у финалу савладао Црвену звезду.

Јучерашњи жреб донео је следеће четвртфиналне парове: Партизан (Београд) - Раднички (Крагујевац), Спартак Војпут (Спартак) - Црвена звезда (Београд), Слога (Пожега) - Војводина (Нови Сад), Железничар 1949 (Ниш) - Металопластика (Шабац).

У Куп такмичење с највишим амбицијама улази актуелни државни шампион Војводина.
- Нови систем такмичења евентуална изненађења своди на минимум, чиме се елиминишу тренутне слабости екипа. У четвртфиналу смо за ривала добили Слогу из Пожеге, врло дисциплиновану екипу, лидера Б Суперлиге, која је најозбиљнији кандидат за пласман у елитни транг. У том мечу смо апсолутни фаворит. Што се тиче осталих парова четвртине финала, они су прилично уједначени и свих шест екипа могу да се нађу на завршном турниру  - рекао је тренер Новосађана Ђорђе Ћирковић. И други покрајински представник у националном Купу, Спартак Војпут из Суботице, види своју шансу за пласман у полуфинале, што потврђују речи тренера Бранислава Зељковића.

- У Куп такмичење идемо с оптимизмом, пласман међу четири екипе био би успех. У полуфиналу, као и у финалу, све карте су отворене, пошто много тога зависи и од тога кога имате за ривала, тренутне инспирације, као и многих фактора - рекао је Зељковић, а потом се осврнуо на четвртфинални меч са Црвеном звездом.

- Прибојавали смо се да не добијемо нашу најбољу екипу Војводину, а Звезда је ривал по мери. Имамо реалне шансе да будемо бољи после два меча и да се пласирамо у полуфинале. У осталим паровима тешко је издвојити фаворита, осим сусрета Слога - Војводина, екипе су пођеднаког квалитета, где ће победника одлучивати нијансе - нагласио је тренер Суботичана.

Иначе, руководство РК Војводина је најавило да ће конкурисати за домаћинство завршног турнира Купа Србије, на којем Новосађани желе да после једногодишње паузе врате пехар у своје витрине.  Ј. Г.
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести