Берлин прва станица Лиге шампиона

Још једном ће Војводина НС семе представљати Србију у Лиги шампиона, а ове сезоне црвено-бели одбојкаши најјаче европско такмичење почињу против Берлина у групи Д и то сутра од 19.30 часова (пренос на Аренспорт 2).
Ф. Бакић/ Капитен Новосађана Стеван Симић: Одиграти растерећено
Фото: Ф. Бакић/ Капитен Новосађана Стеван Симић: Одиграти растерећено

Српски шампион стигао је јуче на одредиште, тако да ће до сусрета имати довољно времена да се привикне на “Макс-Шмелинг” халу у главном граду Немачке и да се што боље припреми како би домаћину био равноправан ривал. Није шеф стручног штаба Војводине, Слободан Бошкан, овог пута повео Радослава Парапунова, који се у Новом Саду опоравља од повреде.

– Остали смо тренутно без првог коректора, који је правио највише поена и то је умногоме променило све на терену и велики је дефицит – рекао је капитен Воше Стеван Симић. – На домаћој сцени против нас сви играју са сто посто и без притиска, е сада се ми стављамо у позицију у којој нисмо фаворити. И мислим да је прави тренутак да у Берлину пружимо више од максимума. Немамо шта да изгубимо. Чак и млади играчи који су добили шансу сада могу да играју растерећеније и лакше.

Новосадским црвено-белима подршка стиже са свих страна, па и од њиховог некадашњег члана Марка Подрашчанина.

– Имао сам прилику да играм против Берлина прошле године. Екипа предвођена руским дизачем Гранкином и коректором Печом доста осцилира игром и није непобедиви чак и на домаћем терену. Војводина треба да уђе у меч храбро и без много респекта. Верујем да може да оствари победу која ће јој много значити у наставку. Играчима и стручном штабу желим много среће на отварању овогодишње Лиге шампиона – порука је коју је послао Подрашчанин.   

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести